Click pentru a te abona

Pescarii de calcan pot folosi în mod legal plasele monofilament la fel ca în întreaga Uniune Europeană

442 Shares

“Propunerea legislativă privind pescuitul şi acvacultura, în sensul introducerii unei exceptări în privinţa pescuitului de calcan cu plase monofilament a obținut unanimitate de voturi” a precizat deputatul social democrat Simion Lucian.

“Proiectul de lege a fost inițiat în urma solicitărilor venite din partea asociațiilor de pescari de la Marea Neagră, a avut la bază legislația și practica generalizată de la nivelul Uniunii Europene, efectul benefic asupra biodiversităţii și studiile  Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” privind:

Diminuarea capturilor accidentale de delfini prin folosirea la pescuitul calcanului a setcilor realizate din materiale poliamidice (monofilament) altele decât relonul (textile). Proiectul de lege a fost susținut de colegii mei, deputați de Tulcea și de președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu” a declarat deputatul Simion Lucian.

În cazul pescuitului de calcan plasele textile (relon) au un impact negativ asupra mediului, din cauza următoarelor motive:*Capturarea nedorită de mamifere marine/delfini care devin victime colaterale, acestea neputându-se elibera din acest tip de plase cu firul foarte gros şi rezistent *În cazul pierderii acestui tip de plase, din cauza furtunilor sau curenţilor puternici, acestea se transformă în plase fantomă şi continuă să captureze o perioadă de timp însemnată după *Nu permit eliberarea exemplarelor foarte mari de calcan reproducător.

“Plasele monofilament pentru pescuitul de calcan sunt plase speciale, ce nu pot fi utilizate la un alt tip de pescuit din cauza specificaţiilor tehnice, respectiv latura a=200 – 400 mm, adică ochiurile plasei sunt foarte mari, iar grosimea firului suficient de mică pentru evitarea capturării nedorire de mamifere/delfini” a mai spus deputatul tulcean.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com