Click pentru a te abona

Pescador turcesc reținut cu focuri de armă pe Marea Neagră

0 Shares

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, identificând, pe Marea Neagră, un pescador sub pavilion Turcia, cu șapte marinari la bord, care desfășura activități de pescuit fără a îndeplini condițiile legale.

În data de 10.10.2013, în jurul orei 22.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Sulina, aflați în misiune pe Marea Neagră, au observat, la aproximativ 47 mile marine travers de localitatea Sfântu Gheorghe, un pescador de pe care se desfășurau activități de pescuit. Ambarcațiunea Gărzii de Coastă proiect P-157 a intervenit pentru a efectua controlul specific, însă pescadorul, care avea arborat pavilionul statului Turcia, a refuzat să se supună somației și s-a îndreptat spre apele teritoriale ale Ucrainei. Pentru reținerea pescadorului, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, executând șapte focuri de averstisment, conform procedurilor legale, fără a fi înregistrate victime sau avarii. Pescadorul, cu șapte marinari la bord, de cetățenie turcă, a fost escortat de ambarcațiunea Gărzii de Coastă până la Grupul de Nave Sulina, unde a fost efectuat controlul amănunțit.

Polițiștii de frontieră au descoperit la bord sute de plase de pescuit tip monofilament și comercial, pentru care marinarii turci nu au putut prezenta documente legale pentru desfășurarea activităților de pescuit în zona de competență a Gărzii de Coastă. Marinarii turci vor fi cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj piscicol, fapte prevăzute și sancționate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată și aprobată prin Legea 317/2009.

 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com