Click pentru a te abona

Perspective de cooperare regională transnațională pentru dezvoltarea turismului riveran Dunării

241 Shares

Deschiderea conferinței „Strategia Dunării – instrument de dezvoltare economică“, organizată de Ministerul Turismului la Tulcea, a prilejuit desfășurării unei dezbateri ample, în cadrul căreia au fost discutate marile probleme ale Dunării. La eveniment au fost prezenți Cristina Ionela Tărteață, secretar de stat în Ministerul Turismului, Melania Gabriela Ciot, secretar de stat pentru afaceri europene în Ministerul Afacerilor Externe, Manuel Butler, director executiv al Organizației Mondiale a Turismului și reprezentanți ai ministerelor turismului din Bulgaria, Serbia, Croația și Grecia.


Președintele CJ Tulcea, Horia Teodoresc a subliniat Beneficiile majore pe care Strategia le aduce României și anume:Dezvoltarea calităţii vieţii, prin creşterea competitivităţii şi a atractivităţii localităţilor dunărene;Obţinerea de avantaje economice prin încheierea de parteneriate de afaceri şi prin cooperări „încrucişate” între sectorul public şi cel privat;Atragerea de investiţii în domenii strategice precum infrastructurile de transport, mediu şi energie.Angrenarea actorilor din România într-un nou format de cooperare transnaţională, care va genera transfer de expertiză şi competenţe la nivelul administraţiei locale.Contribuţia la creşterea capacităţii de absorbţie a fondurilor structurale şi de investiţii ce revin României.

Lucrările conferinței s-au desfășurat sub genericul „Perspective de cooperare regională transnațională pentru dezvoltarea turismului riveran“, precum și un panel privind „Turismul riveran sustenabil, perspective: dezvoltare vs. conservare“, moderat de președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunăriii, Cătălin Țibuleac.

„Mă bucur că judeţul pe care cu mândrie îl reprezint are șansa deosebită de a găzdui o astfel de întâlnire ministerială,  în contextul actual al deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene și a Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Conferința ministerială „Strategia Dunării – Instrument pentru dezvoltarea economică“ este o întrunire mai mult decât reprezentativă în cadrul evenimentelor de acest gen organizate în România, un motiv în plus de mândrie pentru județul nostru, reprezentând o întâlnire la nivel național a participanților activi şi a factorilor decizionali la nivel local şi naţional, a părților interesate sau a potențialilor participanți din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

Dacă vorbim de infrastructură și posibilitățile de dezvoltare a turismului prin dezvoltarea conectivității, eforturile realizate de administrația locală și centrală în ultimii ani au început să dea roade, în sensul că se află în plină desfășurare lucrările la cel mai dorit și cel mai important obiectiv de investiții la ora actuală pentru România, nu doar pentru Tulcea sau Dobrogea, respectiv podul de peste Dunăre, Tulcea-Brăila.

Termenul de finalizare asumat de constructor este luna august 2022, an în care vor fi finalizate și alte investiții importante pentru județ, respectiv Portul Tulcea, pentru care s-a semnat cererea de finanțare, și drumul expres atât spre Constanța cât și spre Brăila.

Pe lângă proiectele de infrastructură, promovarea culturii și a turismului, a contactelor directe între oameni, constituie o prioritate a României și a Consiliului Județean Tulcea și nici nu se putea altfel, întrucât Delta Dunării poate și trebuie să devină perla turismului european.

Având în vedere nevoile Deltei, noi, cei de la Tulcea, vrem să realizăm o upgradare a strategiei de dezvoltare a Deltei Dunării, respectiv pe Instrumentul Teritorial de Investiții pentru perioada de finanțare viitoare“, a declarat cu acest prilej vicepreședintele Dumitru Mergeani.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com