Click pentru a te abona

Permisele de pescuit sunt valabile până la 31 martie 2014

0 Shares

Pescuit comercial2

 

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunţă că în baza atribuţiilor şi prevederilor legale în vigoare a stabilit, prin Decizie a Guvernatorului ARBDD, prelungirea până la data de 31 martie 2014 a valabilităţii actelor de reglementare emise sau avizate în anul 2013 pentru activităţi de pescuit comercial (autorizaţie emisă conform Ordinului 410/2008, autorizaţie de pescuit comercial).

Persoanele fizice şi juridice autorizate să desfăşoare activitatea de pescuit comercial în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, sunt obligate să deţină asupra lor toate documentele necesare desfăşurării activităţii de pescuit comercial, conform prevederilor legislaţiei în vigoare şi a Deciziei Guvernatorului ARBDD.

Eliberarea noilor acte de reglementare pentru desfăşurarea activităţilor de pescuit comercial este condiţionată de aprobarea de către Academia Română a Studiului de evaluare a resurselor acvatice vii în vederea stabilirii capturii totale admisibile (TAC) pe specii şi pe zone în RBDD (Complexele lacustre din RBDD, Dunărea şi braţele sale, Marea Neagră) în anul 2014, precum şi de apariţia Ordinului privind nominalizarea punctelor de debarcare şi centrelor de primă vânzare autorizate pentru pescuitul comercial în Delta Dunării în anul 2014.

Persoanele fizice autorizate care doresc să obţină autorizaţiile specifice pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării pe anul 2014, au obligaţia să depună până la data de 1 martie 2014, la sediul ARBDD din Tulcea, documentele necesare pentru obţinerea autorizaţiei de pescuit comercial şi a autorizaţiei de recoltare/capturare, conform legislaţiei în vigoare. Solicitările pentru pescuitul sezonier la scrumbie trebuie depuse la sediul ARBDD până la data de 31 ianuarie 2014.

Decizia Guvernatorului ARBDD a fost emisă urmare discuţiilor şi analizei în cadrul Colegiului Executiv, în conformitate cu următoarele acte normative:

 Legea nr. 82/1993 cu modificările şi completările ulterioare;

 H.G. nr. 1217/2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare şi a structurii organizatorice ale ARBDD;

 Ordinul nr. 44/1195/2011 pentru aprobarea Normelor privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate;

 OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura cu modificările şi completările ulterioare.

0 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

1 Comentariu
Vechi
Noi Cele mai votate
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Asta-i o veste excelenta, dar daca oricum vine iarna serioase din februarie, e putin probabil sa ne mai putem bucura de prelungirea „bonus”

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com