Click pentru a te abona

Asociații pot încasa dividende și în cursul exercițiului financiar, trimestrial

0 Shares

Scopul constituirii unei societăți profesioniste sau, după caz, a societății cooperative, este acesla de a obține profit iar dreptul asociaților este acela de a obține dividente din profitul realizat de societate.

La propunerea unui număr important de întreprinzători, pentru îmbunătățirea cadrului legislativ am fost co-inițiator la Legea de modificare legislativă care permite repartizarea dividentelor în cursul exercițiului financiar, adică trimestrial. În felul acesta, se dă posibilitatea întreprinzătorului de a beneficia de rezultatul muncii prestate pe parcursul anului fiscal și se armonizează legislația cu alte categorii de realizatori de venituri.

Obiectivele rezultate în urma modificărilor legislative urmăresc să permită protejarea, în mod satisfăcător, a intereselor creditorilor și acționarilor unei societăți profesioniste, indiferent de tipul de constituire. Repartizarea profitului trimestrial ajută la stimularea creșterii economice și la simplificarea procedurilor de repartizare a profitului realizat în timpul anului.

Așadar, modificările aduse legii realizează clarificarea dispozițiilor privitoare la operațiunile de distribuire a profitului realizat de societățile comerciale drept pentru care vin în mod categoric în sprijinul mediului de afaceri care va beneficia de un instrument normativ cuprinzător și modern cu privire la distribuirea dividendelor și în timpul anului, urmând ca regularizarea profitului  să se efectueze la finele anului prin situațiile financiare anuale.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com