Click pentru a te abona

Cum sunt taxate contractele de muncă part-time începând cu veniturile lunii ianuarie ale anului 2020

67 Shares

Contractele de muncă part-time vor fi taxate cu contribuții sociale la valoarea lor reală începând cu 1 ianuarie 2020, potrivit unei legi adoptate de Parlament, care va elimina o prevedere din anul 2017, prin care salariile pe fracțiuni de normă sunt taxate cel puțin la valoarea salariului minim pe economie.

Începând cu veniturile lunii ianuarie a acestui an, pentru salariații part time se plătesc la stat taxe în mod proporțional cu veniturile obținute, conform  legii 263/2019.

Până acum, pentru acești salariați trebuia plătit la stat CAS și CASS ca pentru salariul minim brut pe țară, deși aceștia obțineau venituri sub acel nivel.

Cu alte cuvinte, CAS și CASS plătite la stat erau identice pentru opersoană plătită cu 1.040 de lei pe lună (contract part time) și pentru o persoană plătită cu 2.080 de lei pe lună (contract full time).

Totuși, eliminarea plății majorate a CAS și CASS se aplică abia începând cu veniturile lunii ianuarie 2020. Asta înseamnă că angajatorii mai aplică sistemul actual inclusiv în luna ianuarie, pentru veniturile aferente lunii decembrie.Abia din februarie se revine efectiv la plata CAS și CASS, pentru salariații part time, proporțional cu veniturile obținute. Astfel, angajatorul datorează contribuții sociale, în 2020, o cotă de 25% iar CASS are o cotă de 10%, iar ambele sunt datorate de salariat. În afară de acestea două, salariatul mai datorează impozit pe venit (10%) și angajatorul mai datorează contribuția pentru muncă (2,25%). Partea de taxe a salariatului este plătită efectiv la stat de angajator.

Deputat Radu Anișoara

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com