Click pentru a te abona

Percheziții la domiciliile unor tulceni implicați în activități de braconaj piscicol

0 Shares

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat, în baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de către Judecătoria Tulcea, percheziții la domiciliile a cinci bărbați domiciliați pe raza județului Tulcea, implicați în activități de braconaj piscicol la un complex piscicol aparținând unei societăți comerciale de pe raza județului Tulcea.

În urma perchezițiilor, polițiștii de frontieră au confiscat peste 120 de plase de pescuit interzise de lege, două aparate electrice de pescuit, precum și alte bunuri folosite în activitatea infracțională.

În urma activităților informativ-operative efectuate într-o cauză penală complexă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, sprijiniți de cei din cadrul Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, au stabilit că mai multe persoane de pe raza județului Tulcea desfășoară activități de pescuit ilegal într-un complex piscicol aparținând unei societăți comerciale de pe raza județului Tulcea.

Astfel, în data de 23.06.2017, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră au reținut două persoane de sex masculin, C.V. și S.G., în timp ce pescuiau dintr-unul din bazinele amenajării piscicole, cu ajutorul a patru plase de pescuit tip setcă, având capturată cantitatea de 102 kg pește din speciile somn, crap și caras. Pentru a intra în incinta complexului piscicol, bărbații au folosit o ambarcațiune din fibră de sticlă, fără număr de înmatriculare. Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcațiunea și uneltele de pescuit, iar cantitatea de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale.

În continuarea cercetărilor, în dimineața zilei de 23.06.2017, în baza mandatelor emise de către Judecătoria Tulcea, polițiștii de frontieră au efectuat percheziții la domiciliile celor doi bărbați surprinși în flagrant în cursul nopții, precum și la domiciliile altor trei persoane implicate în activitatea infracțională. Aceștia au vârste cuprinse între 28 și 43 de ani și sunt toți domiciliați pe raza județului Tulcea.

În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea confiscării 121 plase de pescuit (59 plase tip monofilament, 4 plase tip setcă, 30 plase confecționate din ață și 28 plase tip avă), o armă artizanală cu 3 cartușe confecționate artizanal, 40 de cartușe pentru o armă de vânătoare de calibru 12 mm, două aparate electrice de pescuit. Totodată a fost indisponibilizat și un autoturism marca Mitsubishi și un peridoc, bunuri ce fac obiectul cauzei penale.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, pescuit cu plase monofilament, pescuit electric, urmând ca cercetările să fie continuate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, în vederea stabilirii întregii arii infracționale.

Pește impropriu consumului, confiscat de polițiștii de frontieră tulceni

În data de 23.06.2017, în jurul orei 05.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tulcea — Garda de Coastă, la solicitarea administratorului unei amenajări piscicole de pe raza județului Tulcea, s-au deplasat pe brațul Sfântu Gheorghe al fluviului Dunărea, cu o ambarcațiune din dotare și au oprit pentru control, pe direcția localității Dunavățu de Jos, o ambarcație cu motor, în care se aflau doi cetățeni români, C.I. și C.R., în vârstă de 35, respectiv 32 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Tulcea.

În urma controlului, în ambarcație au fost descoperite 38 de unelte de pescuit tip avă, în lungime totală de aproximativ 2 kilometri și 209 kg pește din speciile plătică, caras, fitofag, crap, șalău și somn, în stare improprie consumului, pește ce fusese pescuit de către cei doi bărbați din bazinele amenajării piscicole.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcația din fibră de sticlă cu motor, iar în cauză se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com