Click pentru a te abona

PEOPLE OF ROMANIA la 100 de ani de la Marea Unire și 140 de ani de la alipirea Dobrogei de România

25 Shares

TATAIA anunță lansarea expoziției PEOPLE OF ROMANIA, Litoral. Vernisajul va avea loc pe 3 octombrie la Muzeul de Artă Constanța unde vom prezenta lucrările și poveștile artiștilor implicați în proiect, lucrări realizate cu ocazia unei incursiuni de documentare în mai multe așezări de la malul Mării Negre. Expoziția va putea fi vizitată până pe 28 octombrie.

După PEOPLE OF ROMANIA Valea Hârtibaciului și PEOPLE OF ROMANIA București, cu ocazia sărbătorii a 100 de ani de la Marea Unire și 140 de ani de la alipirea Dobrogei de România am organizat o rezidență de documentare pe litoral, pe o distanță aproximativ 100 de km de coastă a Mării Negre, într-o regiune unde sute și sute de ani au conviețuit în pace și armonie mai bine de zece etnii, ca un exemplu de bune practici pentru întreaga Europă.   

Am cutreierat prin 15 așezări, deopotrivă stațiuni și sate turistice cât și sate din imediata apropiere a mării, practic am stat de vorba cu localnici și în general cu români de prin toate regiunile țării. Puteți vedea aici harta cu localitățile pe care le-am vizitat http://tiny.cc/l9etuy. În urma acestei documentări am strâns peste 100 de interviuri iar 30 dintre acestea se vor regăsi în expoziția găzduită de Muzeul de Artă Constanța. Astfel vizitatorii vor putea să asculte povestirile și să privească fotografiile acestor oameni. Cei care au cules povești sunt: Ioana Cîrlig, Andra Aron, Vlad Bâscă, Mugur Grosu, Vlad Petri, antropologul Alexandru Iorga, și Mihai Sibianu inițiatorul și curatorul proiectului. “Odată ieșit din agitația stațiunilor, [re]descoperi satele cu liniștea lor, poveștile și istoriile lor, cu oameni care muncesc la câmp sau pe lângă gospodărie. Descoperi sate care au fost segmentate de sistematizări multiple sau de canale și mai apoi redenumite, sate depopulate, familii care pendulează între România și străinătate, amintirea populațiilor germane care au întemeiat sate în Dobrogea și care au dispărut de demult. Poți descoperi traume mocnite – care izbucnesc neprovocate chiar și după zeci de ani, povești simple și sincere ale oamenilor care au fugit de oraș și au găsit în sate oaze de liniște, povești complicate de împăcare după relocările din localitățile natale, oameni resemnați sau care au reușit să-și urmeze visul și luptă, descoperi bucuria oamenilor de a fi vizitați și de a interacționa cu străini, le descoperi curiozitatea.” – Alexandru Iorga.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com