Click pentru a te abona

Pentru prima dată în România avem un program pentru tratamentului diabetului zaharat juvenil

22 Shares

După ce  s-a stabilit necesitatea creării unui subprogram destinat tratamentului pentru diabetul juvenil, în cadrul Programului Naţional pentru Diabet Zaharat, prin care copiii să poată beneficia de senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei, precum şi de pompe de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare,  Guvernul a adoptat o Hotărâre care prevede reorganizarea Programului național de diabet zaharat derulat de CNAS și finanțat din bugetul  Fondului Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate (FNUASS).

“Concret, în cadrul Programului național pentru diabetul zaharat, regăsim  pentru prima dată în România un Program destinat tratamentului juvenil.

Ce presupune acest lucru: în primul rând senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei și  pompe de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare a glicemiei. Prin introducerea în program a senzorilor şi a pompelor de insulină  se elimină suferința copiilor şi tinerilor care suferă de diabet.

Trebuie să mai subliniem faptul că toţi copiii şi adolescenţii cu diabet zaharat insulino-dependent vor beneficia de însoţitor până la 18 ani. Până acum acest drept era limitat pe criteriul vârstei, doar până la 7 ani,  deasemenea,  toţi copiii care suferă de această afecţiune vor primi până la împlinirea vârstei de 18 ani o alocaţie lunară de 200 de lei care se adaugă la celelalte drepturi prevăzute de lege.

În același context trebuie spus faptul că valabilitatea certificatului de încadrare în grad de handicap va crește de la 6 luni-12 luni cât era până acum la doi ani. Nu cred că trebuie să uităm  că prin Programul Național pentru Diabet Zaharat sunt tratați cca. 800 de mii de pacienți iar peste trei mii de copii sunt insulinodependenți.

Reiterez faptul că Sănătatea copiilor noştri trebuie să rămână o preocupare permanentă  pentru noi toți iar faptul că de acum copiii diagnosticaţi cu diabet vor beneficia de cele mai bune condiţii de monitorizare şi tratament este un pas important pe care trebuie să-l susținem necondiționat” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com