Click pentru a te abona

Pensionarea medicilor la vârsta de 67 de ani, la cererea acestora, poate ajuta sistemul de sănătate din România

53 Shares

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii 95 privind Reforma în domeniul Sănătății, care face referire și la posibilitatea ca medicii să se poată pensiona la cerere, la vârsta de 67 de ani, s-a aflat în dezbaterea Comisiilor reunite de muncă și protecție socială și a celei de sănătate. Amănunte ne oferă deputaul social-democrat Radu Anișoara, membru al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților:

“Cererea privind menținerea în activitate până la împlirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatorilor, în anul anterior împlinirii vârstei de pensionare și cu cel puțin trei luni înaintea datei de împlinire a vârstei de pensionare.

Consider că aceste modificări sunt de bun augur în condițiile în care ne confruntăm cu un deficit mare de medici în majoritatea unităților medicale din țară dar mai ales în zonele mai puțin dezvoltate, în județe cu zone izolate cum este cazul județului Tulcea. Lipsa specialiștilor din sistem  ține secții închise chiar și în multe dintre spitalele județene.

Așa după cum știți, și Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea se confruntă cu astfel de probleme în condițiile în care aici autorităţile locale, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Horia Teodorescu, au făcut nenumărate demersuri şi eforturi pentru atragerea medicilor care pot primi o serie de facilități dacă hotărăsc să profeseze  la Tulcea.

Vreau să cred că această măsură privind menținerea în activitate a medicilor până la împlirea vârstei de 67 de ani, la cererea acestora, corelată cu măsura creşterii salariilor ,deja implementată, poate duce la o rezolvare a deficitului de cadre medicale din sistem. Posibilitatea ca medicii să cumuleze pensia cu salariul, corelată cu majorările salariale substanţiale adoptate deja prin Legea salarizării, va ajuta la reducerea deficitului de specialişti din spitale şi va oferi un acces mai bun la servicii medicale de calitate oferite cetăţenilor” a declarat deputatul social democrat Radu Anișoara.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com