Click pentru a te abona

Pensia decentă – o utopie în România. PSD – ALDE se joacă cu pensiile românilor.

25 Shares

*În noua lege privind sistemul unitar de pensii publice se prevede că asigurații sistemului public de pensii, adică salariații, nu vor mai putea beneficia de pensie pentru perioadele în care angajatorul nu achită contribuțiile către aceștia. Având în vedere că Agenția Națională de Administrare Fiscală nu întreprinde toate demersurile legale pentru a determina angajatorii să plătească contribuția de asigurări sociale, sute de mii de salariați nu vor putea beneficia de pensii.

PSD – ALDE se joacă cu pensiile românilor. Dacă în iarna trecută pensia se tripla sau creștea de nu știu câte ori, acum, mai nou, aceasta doar se dublează, și nu de acum, ci până în anul 2021.

Bănuim că între timp guvernanții au mai făcut ceva școală sau au învățat după manualele noi și au constatat că au greșit calculele inițiale. Cert este faptul că, de doi ani, această lege se tot modifică, fără un rezultat real rezonabil bazat pe stagiile de cotizare ale pensionarilor și pe veniturile reale ale statului.

În noua lege privind sistemul unitar de pensii publice se prevede că asigurații sistemului public de pensii, adică salariații, nu vor mai putea beneficia de pensie pentru perioadele în care angajatorul nu achită contribuțiile către aceștia. Având în vedere că Agenția Națională de Administrare Fiscală nu întreprinde toate demersurile legale pentru a determina angajatorii să plătească contribuția de asigurări sociale, sute de mii de salariați nu vor putea beneficia de pensii.

Practic, statul incapabil de a încasa taxele se crede capabil să plătească pensii dublate după o matematică doar de el știută sau rescrisă. Constatăm că la nivel de Guvern nu există nimic sigur în privința viitorilor pensionari, ci numai promisiuni marca PSD – ALDE, adică povești electorale care amăgesc votanții.

Protecția socială pe care a înțeles Lia Olguța Vasilescu să o facă salariaților si pensionarilor din România este o mare minciună, lucru dovedit de bâlbâielile în modificarea și aplicarea atât a legii salarizării cât și cea a pensiilor.

Ne exprimăm solidaritatea cu sindicatele din România care militează pentru înlăturarea acestei aberații legislative, marca “Love Lia Olguța Vasilescu”.

Domnilor guvernanți, mai munciți și pentru oamenii din această țară sau numai pentru interesele voastre, personale? Deputat PNL Vasile GUDU

25 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com