Click pentru a te abona

Pe surse: Se ascut cuțitele în PNL. Luptă aprigă pentru șefia partidului

0 Shares

*„Cei mai mulţi îşi închipuie că politica e un fel de distracţie, cu foloase şi onoruri. Politica e ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale”.

pnl-sef

Sursele noastre (chiar din interiorul PNL) ne descriu un război surd care s-ar desfășura în aceste zile în organizațiile partidului Brătienilor din județul Tulcea: se fac și se desfac înțelegeri, întâlniri de taină dau ca sigură o anume echipă pregătită să reformeze partidul din temelii pentru ca numai după câteva ore, alte întâlniri de taină cu alți protagoniști să șteargă cu buretele tot ce s-a convenit și să vorbească despre o altă echipă care ar avea susținerea majorității. Se aruncă vorbe grele cum ar fi tradare, vânzare, minciună, cacealma într-un spațiu relativ închis și tot mai încins.

S-ar spune că luptele actuale din PNL la nivelul județului Tulcea sunt cruciale pentru viitorul liberalilor care nu sunt mulțumiți nici pe departe de rezultatele pe care le-au obținut la alegerile de anul trecut. “S-au făcut greșeli impardonabile, de sus în jos, de aceea nu suntem acum la guvernare” spun lideri locali importanți din rândul liberalilor.

Cert este că s-au conturat de ceva vreme, două echipe care bat județul în lung și-n lat pentru a le spune camarazilor de arme că ei sunt mai buni, mai pregătiți, mai motivați să conducă noul partid istoric reformat ca la carte după slova înaintașilor pentru care  principiul economic de la începutul secolului trecut, „Prin noi înşine”, nu era doar istorie sau cuvinte goale de conținut, bune de rostit în campanii.

Așadar, două echipe se luptă pentru șefia PNL în județul Tulcea: Ștefan Ilie, primarul de Luncavița împreună cu Gudu Michael, avocat și consilier județean, versus Dan Bălan, Nicolae Chichi, ambii consilieri județeni, cărora li se alătură  fostul senator Octavian Motoc.

Primarul Ștefan Ilie, care candidează pentru președinția organizației județene a PNL, în tandem cu Gudu Michael, candidat pentru organizația liberală a municipiului Tulcea, ar avea susținerea majorității aleșilor locali conform surselor noastre, cel puțin la nivel de promisiune gen: “da, nu se există, aveți susținerea noastră fără discuție (!)”.

Pe urmele primei echipe se spune că ar călca membri din cea de-a doaua echipă care vrea puterea și le spun oamenilor că cei din prima echipă ar cam trăda și că partidul nu s-ar afla pe mâini bune decât dacă s-ar afla ei la butoane pentru că numai ei au pârghiile necesare… Oamenii nici nu stau pe gânduri și-i asigură și pe aceștia că “da, domle, uite la asta nu ne-am gândit, sigur pe voi vă susținem…(!)”.

Drept este că majoritatea celor trimiși să voteze pentru baza liberalilor tulceni și-ar fi conturat deja o opinie în sensul în care-și doresc oameni pregătiți să aloce timp partidului, oameni de dialog, motivați și cu o viziune modernă pentru viitorul PNL din județul și Municipiul Tulcea. Dar factorul de bulversare, de dezinformare și de stres este mare iar timpul rămas până la momentul crucial este tot mai scurt. Căci spre sfârșitul acestei luni (martie) vom vedea cât de aprigă a fost lupta dintre cele două grupări din interiorul PNL. Și ce anume va decide partidul.

“Liberali, luați aminte la testul aroganței când decideți cu cine votați’, ar spune unii. Eu mă voi întoarce către Seniori fără să-mi permit să dau sfaturi.

Spirit al omului de stat cu simţul datoriei faţă de ţară, politica era în opinia lui Ionel I.C. Bratianu, figura legendara a liberalismului romanesc, o artă, un fenomen complex: „Cei mai mulţi îşi închipuie că politica e un fel de distracţie, cu foloase şi onoruri. Politica e ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale”.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com