Click pentru a te abona

“Păsările conectează lumea noastră” (“Birds connect our world”)- campanie de informare globală

0 Shares

Ziua mondială a păsărilor migratoare este sărbătorită la nivel mondial începând din anul 2006, fiind iniţiată de Secretariatul Convenţiei pentru conservarea speciilor migratoare şi animalelor sălbatice (CMS) şi de Secretariatul Acordului privind Conservarea Păsărilor de Apă Migratoare African-Eurasiatice (AEWA).

Evenimentele importante legate de sărbătorirea Zilei mondiale a păsărilor migratoare sunt organizate de două ori pe an, în a doua sâmbătă din lunile mai şi octombrie, respectiv la 9 mai şi la 10 octombrie anul acesta.

Ziua mondială a păsărilor migratoare reprezintă o campanie anuală de sensibilizare care evidenţiază necesitatea conservării păsărilor migratoare şi a habitatelor acestora. Ea are o acţiune de informare globală şi este un instrument eficient pentru a ajuta la creşterea gradului de conştientizare a ameninţărilor cu care se confruntă păsările migratoare, importanţa lor ecologică şi necesitatea cooperării internaţionale pentru conservarea acestora.

În fiecare an, în întreaga lume sunt organizate evenimente publice, cum ar fi festivaluri de păsări, programe de educaţie, expoziţii şi excursii de observare a păsărilor pentru a sărbători această zi. Activităţile de Ziua mondială a păsărilor migratoare au loc în multe ţări şi în locuri diferite de pe glob, unite printr-o campanie şi o temă comună.

Tema aleasă pentru 2020 a Zilei mondiale a păsărilor migratoare este: “Păsările conectează lumea noastră” (“Birds connect our world”). Ea a fost aleasă pentru a evidenţia importanţa conservării şi restabilirii conectivităţii ecologice şi a integrităţii ecosistemelor care susţin mişcările naturale ale păsărilor migratoare şi care sunt esenţiale pentru supravieţuirea şi bunăstarea lor.

În acest an, de Ziua mondială a păsărilor migratoare, 48 de ţări vor organiza evenimente specifice: SUA, India, Mexic, Canada, Iran, Italia, Regatul Unit, Ecuador, Indonezia, Myanmar, Turcia, Salvador, Brazilia, Spania, Australia, Columbia, Emiratele Arabe Unite, Tunisia, Pakistan, Nigeria, Germania, Portugalia, Belize, Malaysia, Coreea de Sud, Ghana, Liban, Maroc,| Bangladesh, Egipt, Ucraina, Israel, Tanzania, Trinidad şi Tobago, Mongolia, Cipru, Senegal, Uzbekistan, Panama, Nepal, Nicaragua, Noua Zeelandă, Franţa, Guineea, Thailanda, Rusia, Costa Rica, Malta, Guineea-Bissau, Irlanda, Sri Lanka, Bhutan, Arabia Saudită, Madagascar, Guadelupa, Filipine, Liberia, Singapore, Japonia, Albania şi Islanda.

În mesajul său de Ziua mondială a păsărilor migratoare, secretarul general al ONU, António Guterres, a arătat: “Păsările migratoare conectează oamenii, ecosistemele şi naţiunile. Ele sunt simboluri ale păcii şi ale unei planete interconectate. Călătoriile lor epice inspiră oameni de toate vârstele, pe tot globul. Ziua mondială a păsărilor migratoare reprezintă o oportunitate de a sărbători marea minune naturală a migraţiei păsărilor – dar şi de a reaminti că aceste modele şi ecosisteme din întreaga lume sunt ameninţate de schimbările climatice. Îndemn guvernele şi oamenii de pretutindeni să ia măsuri concertate de conservare care să contribuie la asigurarea supravieţuirii păsărilor – şi a noastră”.

Potrivit Administraţiei Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării” (ARBDD), România a aderat la Convenţia privind conservarea speciilor migratoare de animale sălbatice prin Legea nr. 13/1998 şi a ratificat Acordul AEWA prin Legea nr. 89/2000

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com