Click pentru a te abona

Parlamentul European solicită informații clare privind acordarea de fonduri europene în raport cu statul de drept. Dezbaterea a fost reluată la summitul din această săptămână

168 Shares

Întrebarea care s-a pus în cadrul dezbaterilor din cadrul summit-ului a fost la adresa legislativului european care ar putea bloca sau nu acordul liderilor europeni privind fondul european de redresare şi bugetul multianual al UE pentru perioada 2021-2027.

Preşedintele Parlamentului European a subliniat faptul că europarlamentarii doresc ca accesul statelor membre la fondurile europene să fie condiţionat de situaţia statului de drept, așa ar fi corect pentru toată lumea și lucrurile s-ar putea îndrepta în statele în care apar tot mai multe întrebări din partea cetățenilor de exemplu față de drepturile și libertățile pe care le au. Sau nu.

Liderii europeni au convenit după aproape cinci zile de discuţii, asupra constituirii printr-un fel de datorie  comună a unui fond european de redresare şi asupra viitorului buget multianual (2021-2027) al Uniunii Europene.

În Concluziile summit-ului de la Bruxelles se menţionează: „Consiliul European subliniază importanţa protejării intereselor financiare ale Uniunii. Consiliul European subliniază importanţa respectării statului de drept”.

„Prin urmare, un regim de condiţionalitate, pentru a proteja bugetul şi Next Generation UE (respectiv, fondul de redresare) va fi introdus. În acest context, Comisia Europeană va propune în cazul unor încălcări măsuri care vor fi adoptate de Consiliu prin majoritate calificată”, se arată în aceleaşi documente adoptate.

Așadar, în Concluziile summit-ului de la Bruxelles se menţionează în mod explicit un lucru pe care încă mulți lideri nu-l acceptă sau nu-l înțeleg: Consiliul European subliniază importanţa protejării intereselor financiare ale Uniunii. Consiliul European subliniază importanţa respectării statului de drept(!)

Personal, cred că nu ar fi rău dacă toate aceste lucruri ar face obiectul unor dezbateri serioase în România la care să participe demnitari, reprezentanți ai tuturor partidelor politice, reprezentanți ai societății civile, mass media, mediul academic și nu în ultimul rând, mediul de afaceri. Pentru că mi se pare esențial ca toate coordonatele statului de drept să fie analizate în cadrul unei dezbateri, repet, absolut necesare pentru noi, dar mai ales pentru generațiile care vin după noi.

„Prin urmare, un regim de condiţionalitate pentru a proteja bugetul şi Next Generation UE (fondul de redresare) va fi introdus. În acest context, Comisia Europeană va propune în cazul unor încălcări (!) măsuri care vor fi adoptate de Consiliu prin majoritate calificată”, se arată în aceleaşi documente.

Parlamentul European urmează să organizeze o reuniune extraordinară în care va adopta poziția instituțională față de acordul din Consiliu pe marginea Cadrului Financiar Multianual. Parlamentul European este nemulțumit de faptul că bugetele unor politici importante au fost reduse față de propunerea inițială de buget. Este un semnal de care suntem obligați să ținem cont.

Deputat Mirela Furtună

Secretat al Comisiei pentru politică externă

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com