Click pentru a te abona

Parcul Memoriei Naţionale “Stejarii României – 100 de ani de istorie şi demnitate”- când simți cum istoria – ți atinge sufletul

0 Shares

Parcul Memoriei Naţionale este numele proiectului care are ca scop plantarea câte unui stejar pentru fiecare ostaş român care şi-a dat viaţa în timpul Primului Război Mondial. Cu 100 de ani în urmă, Armata Română oprea înaintarea trupelor generalului german von Mackensen pe linia Oituz, Mărăşti, Mărăşeşti sub deviza “Pe aici nu se trece”. Bătălia de la Mărăşeşti este considerată cea mai importantă operaţiune militară a României în Primul Război Mondial. Proiectul organizat de Antena3, Consiliul Județean  Vrancea în parteneriat cu ROMSILVA și MApN. Peste zece mii de voluntari veniți de peste tot din țară, au plantat în doar trei ore, 112.500 de puieţi de stejar pe o suprafaţă de 25 de hectare.

 “Am trait momente deosebite în mijlocul acestor oameni veniți de aici, din Vrancea, din împrejurimi, de la Buzău, Galați, Tulcea, București, au venit și de peste Prut, cu dorința de a omagia faptele eroilor noștri, oameni de toate vârstele și profesiile care au plantat lăstari de stejari ce vor prinde rădăcini și vor crește puternici și viguroși.

Am plantat cinci puieții firavi cu sufletul plin de o bucurie greu de descris în cuvinte pentru cinci dintre tinerii care și-au găsit sfărșitul aici unde au scris cu sânge “Pe aici nu se trece” cu speranța că odată cu arborele care va crește își vor ridica și ei fruntea la cer și vor veghea de acolo, din înaltul cerului felul în care generațiile ce vin înțeleg exact semnificația iubirii de pământ românesc, de hotar, de libertate.

Mărturisesc că am lucrat cu drag, am vorbit cu oamenii care au luptat în cel de-al doilea Război Mondial, am trait o emoție generală împreună cu soldați, elevi, dascăli, pompieri, veterani de război, colegi parlamentari, oameni veniți cu copiii cărora le-au explicat semnificația fiecărui pui de stejar plantat. Parcul Memoriei Naţionale va avea 335.000 de stejari, câte unul pentru fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, al cărui sacrificiu a dus la realizarea Marii Uniri de la 1918. Astăzi a fost a doua etapă a acestui proiect, îmi doresc să particip mai departe la realizarea acestui proiect și am în minte câteva acțiuni pentru județul Tulcea pe care urmează să le discutăm și să le promovăm la ceas de Centenar. Salut cu respect acest proiect menit să dea viață unui memorial natural impresionant, o moștenire cu o mare încărcătură istorică pentru generațiile viitoare: o pădure de stejari, sub forma unui parc deschis publicului” ne – a declarat deputatul Mirela Furtună, vicepreședinte al social democraților români pentru Regiunea de Sud Est.

Organizatorii spun că numele tuturor voluntarilor se vor regăsi într-o capsulă a timpului, care va fi îngropată în zona centrală a acestui loc închinat memoriei eroilor români căzuți în Primul Război Mondial.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com