Click pentru a te abona

Pandemia a provocat o „urgenţă fără precedent” în educație: foarte mulți copii nu se vor mai întoarce (poate) niciodată la școală

353 Shares

Pentru prima dată în istoria omenirii, o întreagă generaţie de copii la nivel mondial şi-a întrerupt educaţia, nu mai merg la școală (!) potrivit unui Raport întocmit de specialiștii în domeniu susținuți de Organizația “Salvați Copiii”.

Organizaţia a avertizat că noua criză ar putea lăsa un deficit de 77 miliarde de dolari în bugetele educaţiei din ţările cu venituri mici şi mijlocii până la sfârşitul anului 2021. „Salvaţi copiii” a cerut guvernelor şi investitorilor să aloce fonduri pentru a crea un nou plan de educaţie globală pentru a diminua abandonul şcolar.

În România, această stare de fapt se pare că nu interesează foarte mult chiar dacă numărul copiilor care provin din așa-numitele medii defavorizate crește cu fiecare zi care trece pentru că ei sunt primele victime ale sărăciei în care sunt nevoiți să trăiască. Lipsa locurilor de muncă pentru părinți, prețurile tot mai mari, lipsa de perspectivă, sărăcia de zi cu zi  se adâncește, lipsa oricăror materiale didactice, a conexiunii la internet și a tabletelor face imposibilă continuarea studiilor.

Vorbim despre o situație excepțională de criză sanitară dar mai ales economică (!)

În România sunt familii care nu-și mai pot plăti factura la utilități, implicit la energie, sunt copii care muncesc cu ziua pentru o bucată de pâine. Cred că este datoria noastră să semnalăm această situație care nu este deloc exagerată și să solicităm Ministerului Educației, Guvernului Orban, să acorde mai multă atenție și interes și acestor oameni care deja se zbat mult sub pragul sărăciei pentru supraviețuire iar copiii sunt nevoiți să muncească de la vârste fragede.

Școala, pentru acești oameni, mai ales cea online, nu poate fi decât o utopie cu care este păcălit electoratul pentru că, așa după cum lesne se poate vedea, la acest moment fierbite din toate punctele de vedere, Guvernul Orban este preocupat doar de procentele din sondaje și de alegeri.

Revin la situația dramatică din învățământ. La faptul că nici la acest moment Guvernul nu știe cum va organiza noul an școlar 2019/2020, la situația disperată în care se află mulți dintre români împreună cu copiii lor, doresc să – mi exprim îngrijorarea asupra felului în care este “gândită” și “regândită” situația învățământului românesc, lucru cu adevărat dezastruos pentru perspectivele tinerilor de angajare și șansele lor de a-și valorifica propriile capacități. Abandonarea învățământului duce la închiderea prea multor uși spre dezvoltarea unei cariere și a unui drum firesc în viață.

Avem nevoie de inițiative concrete și rapide din partea unui guvern care vorbește despre normalitate (!) pentru a ajuta tinerii să își continue studiile și să obțină competențele și calificările care le pot  deschide porți spre locuri de muncă bune și spre cariere decente.

Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com