Click pentru a te abona

Până în 2025, 35% din populaţia globului trebuie să facă faţă declinului aprovizionării cu apă

53 Shares

Se desfășoară la Tulcea  cea  de-a IV-a ediție a Conferinței Internaționale „Resursele de apă și zonele umede”organizată de Societatea Română de Limnogeografie în parteneriat cu Consiliul Județean Tulcea și pentru prima dată  au fost cooptați reprezentanți ai Societății Germane de Limnologie, precum și ai Societății Poloneze de Limnogeografie.

“În ultimul secol, peste jumătate dintre zonele umede ale lumii au dispărut, iar restul sunt adesea degradate. La ora actuală, peste 2.224 situri din lume sunt înregistrate în Convenția Ramsar, context în care România deține 19 zone umede întinse pe 1,16 milioane hectare. Este un semnal de alarmă faptul că 64% dintre zonele umede au dispărut după 1900, iar cele care mai rezistă sunt adesea degradate de către personale care depind în mod direct de ele. Pe de altă parte, se estimează că până în 2025, 35% din populaţia globului trebuie să facă faţă declinului aprovizionării cu apă.

Am reiterat faptul că încă din anul 1991 Delta Dunării și celelalte unități adiacente, a fost declarată Rezervație a Biosferei în cadrul Programului UNESCO și recunoscută ca zonă umedă de importanță internațională (Convenția RAMSAR și habitatele păsărilor acvatice).

Zonele umede prezintă o deosebită importanţă, având în vedere că multe dintre mijloacele de existenţă depind de pescuit, de acvacultură, piscicultură, de călătorie sau turism, precum şi de aprovizionarea cu apă. Pe de altă parte, zonele umede sunt vitale şi din perspectiva faptului că ele adăpostesc forme de viaţă foarte diverse, protejează litoralurile, ne protejează de inundaţii şi stochează dioxidul de carbon pentru a regla schimbările climatice.

Am precizat și în alocuțiunea mea din cadrul celei de-a IV-a ediții a Conferinței Internaționale „Resursele de apă și zonele umede”organizată la Tulcea de Societatea Română de Limnogeografie în colaborare cu Sociatatea Germană și cea Poloneză de Limnogeografie, faptul că în cursul lunii octombrie, Comisia UNESCO din Parlamentul României al cărei membru sunt, se va implica în medierea și dezbaterile privind modificarea Memorandumului Trilateral al politicilor de mediu comune celor trei rezervații transfrontaliere: Rezervația Biosferei Delta Dunării, Rezervația Biosferei Dunării din Ucraina și  Rezervația Științifică a Prutului de Jos din Republica Moldova.

Aș mai aminti faptul că obiectivele de dezvoltare durabilă, stabilite de ONU, prevăd trei dimensiuni esenţiale: dezvoltarea economică, ce presupune garanţia că populaţiilor le sunt asigurate mijloacele necesare de trai şi sănătate; dezvoltarea socială, care se referă la cooperarea, respectul şi încrederea între grupurile sociale şi promovarea egalităţii între sexe; protecţia mediului, care vizează conservarea şi restaurarea ecosistemelor Terrei” a declarat deputatul social democrat Simion Lucian, vicepreședinte al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic, membru al Comisiei permanente a relației cu UNESCO.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com