Click pentru a te abona

“Pacienții care au bani vor primi îngrijiri medicale mai bune decât cei săraci”, a recunoscut ministrul demis și interimar al Sănătății, Victor Costache. „La om e ca la mașini”(!)

348 Shares

M-a lovit direct în plex și m-am sufocat de indignare declarația din spațiul public a ministrului demis al Sănătății, Victor Costache, conform căreia „La om este ca la mașini: toți șoferii își fac RCA, doar cei care își permit plătesc și CASCO. Pacienții care au bani vor primi îngrijiri medicale mai bune decât cei săraci”…declarația cinică a unui om care este, culmea, medic, un profesionist de la care te aștepți să aibă mai multă compasiune pentru toți oamenii aflați în suferință, indiferent de statutul lor social.

Oamenii nu pot fi tratați ca niște carcase metalice unde schimbi filtrele, uleiul sau știu eu ce mărunțișuri…! Consider că Victor Costache, ministrul demis și interimar al Sănătății, a avut un derapaj verbal intolerabil pe tema proiectului privatizării serviciilor de sănătate, pe care îl impune, fără dezbatere publică, fără dezbatere parlamentară, fără dezbatere profesională cu toți factorii implicați, a făcut o gafă incompatibilă cu funcția pe care dorește să o ocupe (!) iar cinismul și nepăsarea cu care împarte calitatea serviciilor de sănătate oamenilor în fucție de statutul lor social, este în conflict cu însuși jurământul făcut atunci când a îmbrățișat nobila profesie de medic.

Dreptul la ocrotirea sănătății reprezintă unul dintre cele mai importante drepturi social-economice. Îl regăsim în articolul 34 din Constituția României

Acesta este strâns legat de măsurile de ocrotire a dreptului la un mediu sănătos, precum și alte măsuri prin care se urmărește educarea, consultarea și dezvoltarea unui simț responsabil privind acest domeniu.

Constituția impune legiuitorului obligația adoptării de legi speciale pentru organizarea asistenței medicale și a sistemului de asigurări sociale pentru boală, accidente, maternitate și recuperare, precum și alte măsuri de protecție a sănătății fizice și mentale a persoanei.

Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat și prin articolul 16 din Constituția României, articolul 7 din Declarația Universală a Drepturilor Omului, și articolul 14 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului care recunoaște egalitatea cetățenilor în fața legii și interzice discriminarea manifestată sub orice fel de forma, fiindcă toți cetățenii trebuie să beneficieze de acest drept care se dovedește a fi unul de o importanță deosebită într-o societate.

Întrebat dacă, până atunci, românii trebuie să-și facă abonament la o clinică privată, ministrul demis ți interimar al Sănătății a răspuns: ”Nu vă faceţi un abonament la o clinică privată. În toată Europa există asigurări complementare de sănătate, ceea ce face ca orice cetăţean european, când are o problemă de sănătate neprevăzută să nu scoată o avere din buzunar”. ”Vestea bună e că nu vom plăti această coplată, dar vom plăti suplimentar la sănătate, o asigurare”, a continuat moderatorul tv, după care Costache a precizat: ”De aceea se numesc complementare. Plătiţi numai dacă vreţi. Nu vă impune nimeni. Ca la maşini”.

Nu cred că aceasta este România educată în care să ne putem crește copii și nepoții, în care să ne putem îngriji cu decență și afecțiune părinții și bunicii.

Deputat PSD Radu Anișoara
Tulcea

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com