Click pentru a te abona

Opoziția și-a abandonat misiunea politică și a început să practice o politică a plângerilor penale

0 Shares

Care este rolul opoziției într-o democrație? Să facă plângeri penale sau să vină cu soluții alternative la politicile guvernamentale și să critice constructiv? Ei bine, dacă toată lumea știe că funcția principală aopoziției este de a critica majoritatea parlamentară și politicile guvernamentale pe care aceasta le susține, atunci acest lucru nu se mai întâmplă în România. Opoziția a dat faliment, a încetat să existe din punct de vedere politic și și-a pierdut orice uz al rațiunii.

Demersul pe care Ludovic Orban l-a întreprins, de a depune o plângere penală pe numele prim-ministrului Viorica Dăncilă, este unul absolut antipolitic și antidemocratic. Acesta nu s-a consultat cu propriul partid atunci când a făcut această mișcare, iar o serie de lideri liberali s-au declarat contrariați sau au respins această acțiune, întrucât au realizat faptul că  acesta nu este un demers politic, ci unul antipolitic. Că nu este o armă a opoziției, ci doar o încercare de a folosi procurorii în jocul politic.

Făcând opoziție prin intermediul plângerilor penale, Ludovic Orban reduce PNL-ul la un partid lipsit de soluții, fără nicio viziune de guvernare.

O încurajez pe doamna premier, atât eu cât și PSD, să nu se lase intimidată de astfel de metode care în niciun caz nu au legătură cu politica democratică. Ceea ce este deranjant este faptul că opoziția încearcă să folosească astfel de instrumente acum când în fruntea Guvernului se află pentru prima dată o femeie. Își imaginează, probabil, că o asemnea strategie va avea succes. Că femeile sunt mai slabe și că vor ceda în fața unor astfel de presiuni. Ei bine, se vor înșela. Premierul României este o femeie puternică, iar noi social-democrații o vom sprijini pe deplin.

Acum când guvernarea PSD a început o serie de reforme, în domeniul justiției, în politica salarială, în zona administrativă, precum și în alte domenii, când România a înregistrat an de an creșteri economice record și nivelul de bunăstare la nivel general a crescut, trebuie să mergem mai departe cu toate pânzele sus. Doar așa societatea românească poate rămâne pe un drum drept pe care a pornit după alegerile din decembrie 2016.

Deputat PSD Mirela Furtună/Declarație politică

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com