Click pentru a trimite e-mail

Oportunităţi de colaborare româno-vietnameze

0 Shares

În contextul relaţiilor de înfrăţire cu provincia vietnameză  Ben Tre, relaţie pecetluită în urma semnării acordului de cooperare cu reprezentanţii conducerii administrative din Ben Tre, la Milano, pe data de 16 octombrie 2014, în cadrul celui de-al X-lea summit al  ASEM (Asia – Europe Meeting) o delegați a Consiliului județean Tulcea a semnat un Memorandum în cadrul vizitei făcute la invitația autorităților din Ben Tre.

Untitled-1

 Prin semnarea  acestui memorandum, cele două părți s-au angajat să coopereze, în principal, în activitățile relevante din sistemul de cooperare Mekong –Dunăre, în conformitate cu cadrul de cooperare ASEM, inclusiv în cadrul proiectelor conexe coordonate de agenții importante din Vietnam și UE și sprijinite de UE, cum ar fi cele din domeniul gestionării resurselor de apă, protecției mediului, conservării biodiversității, problemelor transfrontaliere de mediu, ecoturism, așa cum este prevăzut în Anexa la Înțelegerea de cooperare între județul Tulcea din România și Provincia Ben Tre din Republica Socialistă Vietnam. În acest context, judeţul Tulcea îşi va oferi  sprijinul şi expertiza în vederea  implementării proiectului  intitulat „Crearea unei Zone Pilot de Conservare a Biodiversităţii pentru un Ecoturism Durabil şi a unui Centru de Informare privind Dezvoltarea Turismului în Delta Mekong”.

foto-primire-Ho-Chi-MinhCu prilejul vizitei în Provincia Ben Tre, între preşedintele  Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu,  şi preşedintele Consiliului Popular al Provinciei Ben Tre, Cao Van Trong, respectiv secretarul general al Partidului Comunist, Vo Thanh Hao, au avut loc discuţii mai detaliate privind punerea în practică a acestei din urmă iniţiative, pornind de la supunerea spre examinare Uniunii Europene  a proiectului, identificarea surselor de finanţare precum şi detalii privind etapele de implementare ale acestuia.  De asemenea, au fost întreprinse vizite de lucru în teritoriu, în Delta fluviului Mekong, pentru o mai bună imagine asupra realităţii şi a potenţialului existent în zona respectivă. Aceste demersuri au fost finalizate cu semnarea unei minute de lucru de către ambele părţi implicate în acordul de cooperare.

Delegaţia tulceană, însoţită permanent de Ambasadorul României  la Hanoi, Excelenţa Sa, domnul Valeriu Arteni, a mai avut întâlniri de lucru cu preşedintele Consiliului Popular din oraşul Ho Chi Minh, domnul Le Hoang Quan, care şi-a exprimat dorinţa de avea în perspectivă legături de cooperare cu judeţul nostru şi de a îmbunătăţi relaţiile comerciale deja existente cu România. De menţionat că în primele nouă luni ale anului în curs, oraşul Ho Chi Minh a exportat către România cafea, piper şi legume în valoare de 13,27 milioane de dolari, în timp ce importurile dinspre România, constând în materiale farmaceutice, hrană pentru animale, fertilizatori, s-au ridicat la 7,48 milioane de dolari.

HalongSpre finalul deplasării în Republica Socialistă Vietnam, Preşedintele Horia Teodorescu, însoţit de consilierii judeţeni participanţi în delegaţie, au mai vizitat  Provincia Quang Ninh, unde au fost primiţi cu căldură de vicepreşedintele Provinciei Quang Ninh, domnul Nguyen Van Thanh, care a prezentat pe scurt situaţia socio-economică a zonei, prilej cu care a punctat dezvoltarea mediului de investiţii în turism, foarte dezvoltat, de altfel, datorat Golfului Halong, clasificat la ora actuală ca una din minunile naturale ale lumii. Atât preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea cât şi oficialul vietnamez al provinciei Quang Ninh şi-au exprimat speranţa într-o colaborare de perspectivă, bazată în principal pe promovarea destinaţiilor turistice din cele două regiuni, respectiv Delta Dunării şi Golful Halong.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com