Click pentru a trimite e-mail

Operațiuni comerciale fictive. Prejudiciu de 361.593 lei

0 Shares

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Untitled-1

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpaților MASACA M. STERE și S.C. ACASAM S.R.L. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

Inculpatul Masaca Stere, în calitate de unic asociat și administrator al inculpatei S.C. ACASAM S.R.L., în perioada 22.05.2014 — 11.07.2014, prin intermediul societății inculpate, a derulat în mod fictiv relații comerciale cu firma S.C. M.T. S.R.L. (societate tip ‘fantomă’), achiziționând de la aceasta din urmă 197.125 litri de motorină EURO 5, pentru care a primit 7 facturi fiscale în cuprinsul cărora la rubrica furnizor sunt înscrise alte societăți furnizoare, achiziții pe care le-au evidențiat în actele contabile sau în alte documente legale ca fiind reale.

Prin această activitate, inculpații au cauzat statului român un prejudiciu total în valoare de 361.593 lei (din care TVA în valoare de 216.956 lei și impozit pe profit 144.637 lei).

În vederea recuperării prejudiciului produs în cauză, prin ordonanța din 02.06.2015, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului pe bunurile imobile deținute de inculpatul Masaca M. Stere.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Tulcea.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com