Click pentru a te abona

ONU:”Tinerii apără Drepturile Omului”. Fiecare are dreptul să fie în siguranță și să fie tratat cu demnitate.

225 Shares

Ziua internaţională a drepturilor omului este marcată în fiecare an la 10 decembrie, data la care Adunarea Generală a ONU a adoptat, în 1948, Declaraţia Universală a Drepturilor Omului – un document de referinţă care proclamă drepturile inalienabile de care beneficiază toţi oamenii, în mod firesc, indiferent de rasă, culoare, religie, sex, limbă, opinie politică sau de altă natură, naţionalitate sau origine, proprietate sau alt statut. Tema acestui an este despre tineri:

“Odată cu apelul universal la implicare,”Apără drepturile omului”, alegerea temei din 2019 are drept scop principal amplificarea rolului tinerilor ca agenţi de schimbare, amplificarea vocilor lor şi angajarea unei largi audienţe pentru promovarea şi protecţia drepturilor omului. Se estimează că din 45.000 de membri ai parlamentelor din întreaga lume, dar doar 2% au sub 30 de ani. Așadar, chiar dacă tinerii sunt printre cei mai afectați de provocările economice, sociale și de mediu cu care se confruntă lumea astăzi, ei nu sunt reprezentați în mod real în cadrul guvernelor lor. Tinerii au dreptul să participe la luarea deciziilor și să își audă vocile a declarat deputatul Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

Fiecare are dreptul să fie în siguranță și să fie tratat cu demnitate. O treime dintre adolescenți lumii se confruntă cu fenomenul, chiar putem vorbi despre un fenomen pentru că vorbim despre intimidare, personală sau online. Tinerii activiști din întreaga lume manifestă pentru ca oamenii să nu mai fie hărțuiți, umiliți sau maltratați, se luptă cu armele democrației pentru a proteja drepturile celor mai mulți.

Campania Organizașiei națiunilor Unite din acest an este proiectată să încurajeze şi să expună modul în care tinerii din întreaga lume apără drepturile şi se poziţionează împotriva rasismului, discursului instigator la ură, hărţuirii, discriminării şi schimbărilor climatice, între altele.

Aș încheia cu un citat. Este cunoscut rolul principal al doamnei Eleanor Roosevelt în calitatea sa de președinte al comitetului de redactare a Declarației Universale a Drepturilor Omului  și am să vă citesc  câteva rânduri scrise de domnia sa pentru că sunt relevante și astăzi pentru noi toți ”Unde încep, până la urmă, drepturile universale ale omului? În locuri mici, aproape de casă – atât de aproape şi atât de mici încât nu se pot vedea pe nicio hartă a lumii. (…) Dacă aceste drepturi nu semnifică nimic aici, acasă, nu au semnificaţie nicăieri. Fără implicarea solidă a cetăţeanului pentru menţinerea lor aproape, vom privi în van după progres în lumea largă”a mai spus deputatul social democrat cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com