Click pentru a te abona

ONU crede că introducerea temporară a unui venit minim garantat în statele sărace ar putea încetini răspândirea coronavirusului și ar ajuta mulți oameni să supraviețuiască crizelor succesive

42 Shares

Raportul Venitul Minim Temporar, derulat în cadrul Programului Națiunilor Unite Pentru Dezvoltare (PNUD) estimează că efortul ar fi de 199 de miliarde de dolari pe lună, și ar asigura, în medie un venit de 73 de dolari  celor 2,7 miliarde de persoane care trăiesc sub pragul sărăciei în 132 de țări subdezvoltate.

Raportorii ONU spun că măsura este absolut necesară, este urgentă, pandemia răspândindu-se acum la un ritm de peste 1,5 milioane de cazuri noi pe săptămână, în special în țările în curs de dezvoltare, unde șapte din zece oameni muncesc la negru și nu pot câștiga bani de acasă.

Vedem că și în România virusul a devenit comunitar dacă raportările făcute public de către autorități sunt reale. situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât la noi nu se vorbește decât despre măsuri coercitive(!)

În condițiile în care atât criza sanitară provocată de Coronavirus cât și criza economică ce începe să se simtă mai ales în mediile defavorizate, în familiile în care unul sau chiar ambii părinți și-au pierdut locul de muncă, copiii sunt cei care suferă cel mai mult.

De asemenea, vorbim despre vârstnici, despre pensionarii care nu știu cum să se mai descurce cu pensiile rămase mici, chiar foarte mici comparativ cu prețurile care au crescut atât la utilități, la servicii, la medicamente dar mai ales la alimente.

Multe dintre persoanele care nu sunt acoperite de programele de asigurări sociale și sunt cele mai afectate de această criză sunt muncitori fără documente, femeile și tinerii, refugiați, imigranții și persoanele cu dizabilități. PNUD a efectuat evaluări asupra efectelor socio-economice ale COVID-19 în peste 60 de țări în ultimele câteva luni.

Guvernul liberal ar fi trebuit să aibă deja niște strategii, niște planuri foarte concrete pentru toate categoriile defavorizate. Din păcate un astfel de program de redresare economică, de ajutorarea celor aflați sub pragul sărăciei nu a fost prezentat și sunt semne că nu va fi dezbătut într-un cadru larg, cu reprezentanții tuturor partidelor politice, cu societatea civilă, cu reprezentanții mediului de afaceri și cu sindicatele.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com