Click pentru a te abona

ONU: 15 iulie-Ziua Mondială a Competențelor Tinerilor: Astăzi tinerii au „şanse” mult mai mari să rămână fără un loc de muncă faţă de adulţi

325 Shares

Tinerii au şanse de trei ori mai mari să rămână fără un loc de muncă faţă de adulţi şi în sunt tot mai mult expuşi obţinerii unor locuri de muncă de calitate mai slabă, unor inegalităţi mai mari pe piaţa muncii şi unor tranziţii îndelungate şi nesigure din mediul educaţional către piaţa muncii.

De remarcat faptul că femeile au şanse crescute de a se confrunta cu dificultăți la angajare, salarii mai mici, sau chiar să fie nevoite să presteze activităţi part-time sau prin contracte de muncă pe termen limitat.

Organizată în mod tradiţional de misiunile permanente din Portugalia şi Sri Lanka, împreună cu UNESCO, Organizaţia Internaţională a Muncii (ILO) şi Biroul emisarului secretarului general al ONU pentru tineret, în 2019, Ziua mondială a competenţelor tinerilor se concentrează pe mecanismele necesare pentru punerea în practică a învăţării pe tot parcursul vieţii dar și pentru a atrage un semnal de alarmă referitor la șansele tinerilor pe o piață a muncii cu tot mai multe probleme într-o perioadă extrem de complicată pe întreg mapamondul.

La 15 iulie 2019, UNESCO şi reţeaua UNEVOC (Centrul Internaţional pentru Pregătire şi Educaţie Tehnică şi Vocaţională), noi toți cei care conștietizăm pericolul care crește cu fiecare zi care trece ne alăturăm tuturor organismelor naționale și internaționale pentru a contribui la creşterea gradului de înțelegere și acțiune referitor la importanţa dezvoltării competenţelor tinerilor. Organizaţiile internaţionale au ca scop evidenţierea importanţei pregătirii şi educaţiei vocaţionale pentru furnizarea de oportunităţi în dezvoltarea competenţelor şi accelerarea tranziţiei către piaţa muncii.

Vorbim despre oportunitple pe care le-ar putea avea tinerii, despre viziunea și capacitatea lor de a schimba lucrurile în bine dar șansele lor reale sunt puțin peste zero. Acesta este unul dintre obiectivele care ar trebui să intereseze fiecare entitate (politică, administrativă, societatea civilă) în parte.

Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com