Click pentru a te abona

Odessa, Asociația de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos“-20 de ani de cooperare

14 Shares

În perioada 22-24 noiembrie 2018, a avut loc la Odessa, ședința Adunării Generale a Asociației de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos“. Lucrările ședinței au fost găzduite de Consiliul Regional Odessa, instituție care deține la ora actuală președinția Asociației, prin președintele Anatolii Urbanskiy. La eveniment au mai participat președintele Consiliului județean Tulcea, Horia Teodorescu, președintele Consiliului Raional Cantemir, Andrei Ciobanu, președintele Consiliului Raional Reni, Oleg Zuev, primarul orașului Izmail, Andrii Abramchenko, vicepreședintele Consiliului Județean Galați, Gigel Istudor, vicepreședintele Consiliului Județean Brăila, Ionel Epureanu și vicepreședintele Consiliului Raional Cahul, Vlad Cășuneanu.

În cadrul Adunării Generale a Asociației, au fost aprobate mai multe documente, printre care: Raportul de activitate pentru perioada 2016-2018, bugetul pentru anul viitor, precum și planurile de activitate ale comisiilor din cadrul Asociației. De asemenea, s-a hotărât ca președinția Asociației Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos“ să fie preluată de Consiliul Raional Cahul, prin președintele Ion Groza.

„Astăzi avem ocazia de a face un bilanț al cooperării transfrontaliere în cadrul Asociației de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos”, structură ce de-a lungul a 9 ani de existență, și-a demonstrat bonitatea în calitate de organizație neguvernamentală ce asigură managementul executiv al Euroregiunii „Dunărea de Jos”. Asociația de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos” înseamnă 8 administrații publice regionale și locale reprezentând  3 state și peste 3 milioane de locuitori,  dar și peste 1,5  milioane de euro, fonduri atrase pentru dezvoltare sustenabilă.

Totodată, astăzi când aniversăm și 20 de ani de cooperare în Euroregiune, reiterez suportul Consiliului Județean Tulcea pentru Asociația de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos”, structură datorită căreia cooperarea transfrontalieră a fost și este un succes în această parte a Dunării“, a declarat cu acest prilej președintele Horia Teodorescu.

În ultimii ani, între România, Ucraina și Republica Moldova s-a dezvoltat o strânsă relație de cooperare la nivel descentralizat, atât în cadrul Euroregiunii „Dunărea de Jos“ cât și prin acordurile de cooperare încheiate. Astfel, între Consiliul Regional Odessa și Consiliul Județean Tulcea, acordul de cooperare a fost încheiat în anul 2008. De asemenea, relația de cooperare cu orașul Izmail s-a conturat odată cu înființarea Euroregiunii Dunărea de Jos, în 1998, moment care a marcat începutul unor colaborări fructuoase în cadrul unor proiecte cu finanțare externă. Ulterior, în primăvara anului trecut, a fost a semnată Înțelegerea de Cooperare între Consiliul Județean Tulcea și Izmail. Nu în ultimul rând, în perioada imediat următoare va fi semnată o Înțelegere de Cooperare între Consiliul Județean Tulcea și Raionul Cahul din Republica Moldova.

În baza acestor relații de cooperare, de-a lungul timpului au fost derulate mai multe proiecte comune, inclusiv în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com