Click pentru a te abona

Obligațiile persoanelor care beneficiază de indemnizație de șomaj

10 Shares

*Atentie: dacă plecați din țară mai puțin de 3 luni, indemnizația de șomaj se suspenda, iar dacă plecați mai mult de 3 luni indemnizația de șomaj încetează!!!  Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Tulcea  

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă Tulcea, informează persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj că au o serie de obligații esențiale, pe care nu le vor neglija:

  1. Să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori este solicitată, la agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă la care este înregistrată pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă.
  2. Să comunice în termen de 3 zile agenției pentru ocuparea forței de muncă unde este inregistrată orice modificare privind: încadrarea în munca; emiterea certificatului de înmatriculare sau a autorizatiei de functionare pentru a desfatura activități independente; realizarea unor venituri lunare mai mari decât indemnizația de somaj; satisfacerea obligațiilor militare; plecarea din tară; concediul de maternitate sau de îngrijire a copilului; pensionarea; admiterea într-o forma de învatamânt; alte situații.
  3. Să participe la serviciile pentru stimularea ocupării și de formare profesională oferite de agenția pentru ocuparea forței de muncă unde este înregistrată.

Atenție la faptul ca această obligație nu se aplică atunci cand persoanele care obțin indemnizație de șomaj participă la programe de formare profesională, organizate în condițiile legii și a căror finanțare este asigurată din asistența financiara nerambursabilă primită de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, prin intermediul Fondului european de dezvoltare regional, Fondului social european și Fondului de coeziune.

  1. În calitate de beneficiar al indemnizației de șomaj trebuie să caute activ un loc de muncă.
  2. Nu în ultimul rând, trebuie să înștiințeze în scris agenția pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate cu privire la apariția stării de incapacitate temporară de muncă și datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor și unitatea în care acesta activează, în 24 de ore de la data acordării concediului medical.

Atentie: dacă plecați din țară mai puțin de 3 luni, indemnizația de șomaj se suspenda, iar dacă plecați mai mult de 3 luni indemnizația de șomaj încetează!!!  Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Tulcea  

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com