Click pentru a te abona

“O Șansă Dunării Albastre”: festivitate de premiere

0 Shares

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a găzduit astăzi festivitatea de premiere a câştigătorilor celei de-a XVI-a ediţii a competiţiei internaţionale derulate sub genericul „O şansă Dunării albastre“.

Untitled-1

Începând cu anul 2000, ARBDD în parteneriat cu Liceul de Artă „George Georgescu” organizează  Concursul  de Proiecte de Afişe cu tematică ecologică intitulat “O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE”. Obiectivul concursului este ca prin intermediul unor expoziţii de afişe dedicate protejării naturii,  așadar prin artă, să se conştientizeze şi să se menţină constant interesul opiniei publice, şi în special al tinerei generaţii, asupra necesităţii conservării ecosistemelor  naturale. Mesajul artistic devine astfel semnal, atenţionare şi contribuie la sensibilizarea factorilor responsabili şi decizionali, dar în acelaşi timp reprezintă un factor al educaţiei pentru mediu, un instrument în încercarea de atragere şi implicare a publicului în acțiunea de conservare şi protecţie a apelor DUNĂRII şi a DELTEI DUNĂRII.

Valoarea concursului a crescut an după an, astfel încât, din 2010 acesta a devenit internaţional: o selecţie cu cele mai bune lucrări a fost itinerată de-a lungul Dunării fiind prezentată în Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Austria şi Germania.

premiipremii2

“Este o onoare pentru mine să am prilejul de a oferi premiile câștigătorilor și participanților la cea de-a XVI-a ediție a Concursului Internațional de Proiecte de Afișe cu tematică ecologică  “O șansă Dunării albastre”, competiție care a adus în fața juriului anul acesta 142 de lucrări deosebite, cu idei original – exprimate cu mijloacele specifice artelor plastice  în compoziții care ne oferă o nouă viziune față de realitatea unei zone atât de bogate în ecosisteme și biodiversitate:  Delta Dunării și Dunărea, în întregul ei curs prin Europa. Recunosc că am fost plăcut surprins de creativitatea  tuturor participanților, am învățat de la fiecare câte ceva și vă felicit pentru tot ceea ce faceți. Vă implicați cu pasiune, imaginație și cu responsabilitate și acest lucru mi se pare extrem de important. Vă mulțumesc, vă felicit și sper să aveți curajul de a vă implica în toate domeniile de activitate ale comunității unde trăiți pentru că aveți ce spune” a declarat Guvernatorul ARBDD, Lucian Simion cu acest prilej.

La ediția din acest an au participat 142 de tineri artiști  cu lucrări realizate în diverse tehnici: pictură, grafică, colaj, mixmedia  iar  premiile au fost acordate de un juriu de specialitate.

Marele premiu i-a revenit lui RĂUCESCU RĂZVAN de la Liceul de Artă ,, Victor Brauner” din Piatra Neamţ, premiul I i-a fost acordat unei tulcence, LEONTE RALUCA de la Liceul de Artă „George Georgescu” Tulcea, premiul al II-lea a fost câştigat de BENCHEA MARIAN, elev la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, iar premiul al III-a a revenit elevei SUCIU ALEXANDRA de la Liceul de Arte ,,Corneliu Baba” din Bistriţa. Juriul a acordat un Premiu Special elevei BAŞOI EMILIA – MARIA de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” Râmnicu Vâlcea şi zece menţiuni elevilor: MANOILĂ ANDRADA (Liceul Vocaţional de Arte Tg. Mureş), TECUCI IULIANA (Liceul de Artă „George Georgescu” Tulcea), PAVLA NEVIZANSKA (Sukromna Stredna Umelecka Skola Animovanej Tvorby, Slovacia), HRISTEA GABRIELA (Liceul de Artă „Octav Băncilă” Iaşi), STRATULAT LAURA (Liceul de Artă „Hariclea Darclée”, Brăila ), UNGUREANU VICTOR (Liceul de Artă „Marin Sorescu”, Craiova), BALTAG DIANA (Liceul de Artă „Gheorghe Tăttărescu” Focşani), BOCA BOGDAN VLADIMIR (Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani), DRAGU TEODORA (Liceul de Arte Plastice din Timişoara), DAMIAN OANA (Liceul de Artă „George Georgescu” Tulcea).

Toți participanții prezenți astăzi la Tulcea au primit diplome și daruri  constând în materiale specifice (materiale profesionale pentru pictura) acordate de Apa Nova Bucureşti, filială a grupului Veolia, sponsor al ultimelor 7 ediţii ale concursului. Cei care nu au putut fi prezenți la festivitatea de la Tulcea și-au primit premiile …acasă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com