Click pentru a te abona

O femeie de 73 de ani a murit într-un incendiu izbucnit la o casă din perimetrul Mănăstirii de maici “Vovidenia”, din localitatea Slava Rusă

1 Shares

*Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este o lumânare.

ISU Tulcea, staţia de pompieri Babadag a fost solicitată să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu care care a cuprins o casă din arealul Mănăstirii de maici “Vovidenia” din localitatea Slava Rusă.

”Se intervine cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi cinci subofiţeri. Din nefericire în interior se afla o victimă de sex feminin, de 73 de ani”, a informat ISU Tulcea.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este o lumânare. Iniţial, s-a cezut că femeia care a murit carbonizată în incendiu era măicuță pentru ca ulterior să se descopere că bătrâna nu era măicuță dar locuia în mănăstire.

Mănăstirea îşi are istoricul încă din secolul XVII-lea, când în acest loc au venit călugări ruşi care au înfăptuit un mic schit cu chilii de lemn. Neavând locaş de închinare, au despădurit un loc pe care au construit o biserică mică de lemn. Stareţul întorcându-se în Rusia a adus Icoana Maicii Domnului din Kazan, de unde îşi trage şi numele biserica mică actuală. Nu după mult timp pe acest loc au venit credincioşi ruşi de rit vechi(lipoveni) care au înfiripat în jurul acestei vetre satul Slava Rusă. Călugării s-au retras în zona împădurită, unde au construit o altă biserică, tot din lemn, pe locul unde se află acum Mănăstirea Uspenia.

Mai târziu, o văduvă bogată din Rusia a vizitat schitul care era părăsit şi după revenirea ei din Moscova împreună cu slujnica sa şi câteva maici au pus bazele unei mănăstiri de maici construind chilii şi ducând o viaţă de sine. În urma inundaţiei din 1850 care a distrus chiliile şi rămânând numai biserica care le-a dat speranţă şi punând încrederea în Dumnezeu, au plecat în Moscova şi primind ajutoare au revenit şi au construit alte chilii pe un loc mai înalt, unde se află acum mănăstirea.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com