Click pentru a te abona

“O comună – o ambulanţă”.Guvernul finanţează achiziţionarea de către medicii de familie de ambulanţe pentru urgenţă

281 Shares

Guvernul a adoptat astăzi instituirea schemei de ajutor de minimis pentru Programul “O comună – o ambulanţă” şi încadrarea acestei schemei de ajutor de minimis în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român.

“Obiectivul acestui program este îmbunătăţirea serviciilor de sănătate prin asigurarea mijloacelor de acces rapid la aceste servicii pentru cazurile de urgenţă. Concret, se finanţează achiziţionarea de către medicii de familie a ambulanţelor de urgenţă, pentru dotarea acestora şi acoperirea cheltuielilor de personal şi curente pe cel puţin un an. Finanţarea se va face sub forma unei scheme de ajutor de minimis, respectiv granturi, până la maximum 200.000 de euro pentru cheltuielile necesare în vederea asigurării în fiecare localitate, îndeosebi rurală, a cel puţin unei ambulanţe dotate corespunzător”a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună după ce joi, 23 mai 2019 Guvernul României a adoptat o serie de memorandumuri privind schemele de sprijin financiar a unor programe cu profund caracter social.

“Schema acestui ajutor se derulează până la 31 decembrie 2020, cu posibilitate de prelungire până în anul 2022, în funcţie de validitatea Regulamentului Comisiei Europene în ceea ce priveşte schemele de minimis. Pot aplica pentru acest program medicii de familie. Numărul estimat al beneficiarilor este de circa 2800 de medici de familie, respectiv, câte un beneficiar pe fiecare comună care nu dispune de ambulanţă. Măsura este prevăzută în Programul de guvernare 2018-2020 al PSD și prevede în mod clar care sunt categoriile de cheltuieli eligibile: achiziţia de ambulanţe şi dotarea acestora cu echipamentul medical necesar; cheltuielile cu carburanţi şi întreţinerea acestora;cheltuielile de personal (conducător auto şi personal medical); cheltuieli pentru dotarea cabinetelor medicale”a mai precizat deputatul social democrat.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com