Click pentru a te abona

Numărul şacalilor din Delta Dunării este în creștere (625-1100). Se caută soluţii

5.1K Shares

Studiul INCDDD relevă faptul că numărul șacalilor în Delta Dunării este situat între 625-1100 exemplare în anul 2023. Se caută soluții pentru a reduce riscul de atac asupra efectivului de animale.

Sacal Delta Dunarii

Reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au anunţat că au organizat o întâlnire la care au fost prezenţi crescători de animale din Delta Dunării, specialişti din cadrul Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Delta Dunării (INCDDD), ai Direcţiei Silvice Tulcea şi ai Asociaţiei Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, în cadrul căreia au fost discutate modalităţi de gestionare a speciei de şacal auriu în Delta Dunării.

ARBDD Numărul şacalilor din Delta Dunării este în creștere

“Au fost puse în discuţie recomandările prinse în cadrul studiului ştiinţific privind evaluarea speciilor de interes cinegetic din perimetrul R.B.D.D pentru anul 2023, elaborat de către INCDDD şi luarea unor măsuri de limitare a accesului la hrana pentru specia de şacal, în cadrul localităţilor, pentru a evita interacţiunea repetată cu acest mamifer. De asemenea, tot în cadrul recomandărilor au fost menţionate o serie de măsuri care trebuie luate de către crescătorii de animale pentru a reduce riscul de atac asupra efectivului de animale”,

a precizat Bodan Bulete Guvernator al ARBDD.

A.R.B.D.D. va acționa conform legislației în vigoare și va efectua demersuri pentru continuarea acțiunilor de extragere controlată la specia șacal pentru perioada întregului sezon de vânătoare, din luna mai a anului curent până în luna aprilie a anului următor, astfel încât să se poată acționa eficient mai ales în jurul localităților unde se constată, pe baza probelor, daunele provocate de către șacal.

Pentru a păstra echilibrul între biodiversitate și populația locală din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării se vor continua consultările în problematica șacalului auriu, astfel încât R.B.D.D. să constituie un model de dezvoltare a comunităților locale în armonie cu mediul natural.

Urmăriţi Ştirile Dobrogeanews şi pe Google News

5.1K Shares
5 1 vot
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com