Click pentru a trimite e-mail

Număr foarte mare de credincioși la sărbătoarea de Buna Vestire

0 Shares

Buna Vestire este prima sărbătoare confirmată în documente, dintre sărbă­torile Maicii Domnului. Data acestei sărbători a variat la inceput. In Răsărit însă, data de 25 martie s-a împământenit după ce Nașterea Domnului a inceput sa fie sărbătorita peste tot la 25 decembrie, adică, în prima jumătate a sec. al V lea.

Biserica Buna Vestire din Tulcea (cunoscută ca fiind Biserica Grecească) a găzduit cu acest prilej moaștele sfinților Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel, aduse în zi de mare sărbătoare creștină, în municipiu.

Slujba de Bunavestire a fost oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, de Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii și de un sobor de preoți.

Untitled-1

Ziua de 25 martie are o dublă semnificație pentru viața bisericească din județul Tulcea: Marea Sărbătoare de Buna Vestire (Blagoveștenia, în calendarul popular), prima dintre sărbătorile închinate Maicii Domnului (ziua în care, spun cărțile bisericești, Fecioara Maria a fost vestită de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Fiul lui Dumnezeu), și faptul că în acest an se împlinesc opt ani de la întronizarea Prea Sfinției Sale Visarion – Episcop de Tulcea.

 

În urmă cu exact opt ani, Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, venea la Tulcea și marca, astfel, întronizarea Prea Sfinției Sale Visarion, instituind primul Episcopat la Tulcea. Numirea Prea Sfinției Sale Visarion Bălțat – episcop de Tulcea a avut loc chiar în biserica „Bunavestire“, transformând-o, astfel, într-un centru spiritual al ortodoxiei tulcene.

Untitled11

„Pe această cale, cu prilejul împlinirii a opt ani  de când se află în fruntea bisericii tulcene, doresc să-i transmit Prea Sfinției sale, Visarion, multă sănătate și viață lungă alături de preoții și enoriașii tulceni. Vreau să vă asigur, Prea Sfinția Voastră, că veți avea întotdeauna în Consiliul Județean un partener de încredere în tot ceea ce doriți să realizați în beneficiul cetățenilor și veți găsi, la noi, toată deschiderea și colaborarea pentru dezvoltarea vieții spirituale de pe aceste meleaguri“, a transmis președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com