Click pentru a te abona

Noul an școlar este tot sub semnul întrebării pentru că nici în ceasul al 12-lea, Guvernul Orban nu înțelege să-și asume responsabilitatea privind sănătatea copiilor noștri

182 Shares

Atât în calitate de parlamentar social-democrat cât și în calitate de părinte mă alătur tuturor demersurilor întreprinse în aceste zile de Consiliul Național al Elevilor și de toate organizațiile de părinți și de profesori care invocă măsuri cât mai rapide, un plan concret foarte bine organizat privind începerea noului an școlar în deplină siguranță pentru sănătatea elevilor dar și a dascălilor.

Suntem cu doar câteva săptămâni înainte de data stabilită de Guvernul Orban pentru deschiderea noului an școlar și nici profesorii dar nici părinții, cu atât mai puțin copiii care trebuie să meargă la școală, nimeni nu știe în ce condiții se vor redeschide școlile, iar autoritățile locale și unitățile de învățământ nu știu ce dotări se impun, astfel încât sănătatea elevilor să nu fie pusă în pericol.

Consiliul Național al Elevilor solicită în mod imperativ Guvernului Orban să ia o decizie fermă cu privire la debutul anului școlar, bazată pe o consultare reală cu toți actorii implicați în actul educațional și racordată la nevoile de bază ale elevilor – educația și sănătatea.

„În punctul acesta, nu cred că ne mai putem declara surprinși de faptul că guvernanții nu sunt pregătiți pentru începerea anului școlar. Mai avem 27 de zile până la data începerii cursurilor. Cu fiecare zi care trece fără un set clar de măsuri pentru autoritățile locale și unitățile de învățământ, ne apropiem din ce în ce mai tare de un început de an școlar care va pune în pericol sănătatea elevilor. Dacă Guvernul României nu va emite urgent normele privind începerea anului școlar, iar școlile nu vor fi pregătite pentru a primi elevii în DEPLINĂ siguranță, ne vom revizui poziția privind începerea anului școlar la data de 14 septembrie” declară lideri CNE.

Susțin orice demers al elevilor, al părinților deosebit de îngrijorați și nu în ultimul rând al profesorilor și al autorităților locale(!)

Solicit, în calitate de parlamentar social democrat Guvernului Orban care, se pare că nu este interesat decât de alegeri, de racolări de primari și consilieri de la alte partide și absolut deloc de ce se întâmplă cu noul an școlar (!) care se află în continuare sub un mare semn de întrebare în condițiile în care tot acest guvern ne anunță în fiecare zi că se infectează tot mai mulți oameni cu Sars Cov2 ,  așadar, solicit în mod ferm acestui guvern iresponsabil să ia toate măsurile absolut necesare pentru începerea noului an școlar în siguranță pentru toți participanții.

Să comunice în cel mai scurt timp planul concret privind fiecare măsură în parte pentru siguranța sănătății copiilor și a dascălilor. Doar purtarea măștii, spălatul pe mâni și alte câteva bâlbe emise de acest guvern iresponsabil, nu se poate rezolva această problemă deosebit de complexă: cum se deschide noul an școlar(?!)

Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com