Click pentru a te abona

Noua Lege a Pensiilor elimină inechitățile apărute în sistem. Principalele elemente de noutate

76 Shares

Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaţilor a aprobat proiectul Legii sistemului unitar de pensii. Deputatul social democrat Radu Anișoara, membru al Comisiei a vorbit despre elementele de noutate cele mai importante și a fost de accord să răspundă punctual întrebărilor venite din partea cetățenilor interesați de acest subiect.

“Principalele elemente de noutate se referă la faptul că se va impune un nou sistem de calcul al pensiilor (!) în sensul că nu se vor mai face calcule pe baza punctajului mediu realizat, ci, conform valorii punctului de referinţă care va fi anual indexată cu indicele inflaţiei plus 50% din rata câştigului mediu brut realizat pe ţară,

Toate creșterile prevăzute de noua Lege a pensiilor, coroborate cu eliminarea impozitului la pensiile mai mici de 2000 de lei, cu reducerea impozitului de la 16 la 10% la pensile mai mari de 2000 de lei, precum și cu toate celelalte elemente de noutate, vor elimina rând pe rând inechitățile apărute în timp.

Aș sublinia  faptul că  sintagma care face referire la “Contractul de asigurare socială facultative” înseamnă de fapt. modificarea condiţiilor referitoare la încheierea contractului de asigurare socială: contractul se încheie doar cu persoanele care au realizat stagiul minim de cotizare (15 ani) anterior încheierii contractului; posibilitatea asigurării retroactive pentru maximul de 5 ani anteriori lunii în care se încheie contractul; modificarea venitului minim care constituie baza de calcul a contribuţiei de asigurare socială – câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, în vigoare la data încheierii contractului.

Legea introduce noi perioade asimilate stagiului de cotizare – adică asimilarea perioadei de masterat, doctorat pe toată perioada studiilor ori a unui ciclu de studii universitare dar și dreptul femeilor de a opta pentru creşterea eşalonată a vârstei de pensionare sau la vârsta standard de pensionare pentru femei.

Se introduce deasemenea o nouă prestaţie şi anume 25% pentru pensia de urmaş, dar nedepăşind 80% din cuantumul salariului minim brut. Se vor putea cumula anumite venituri din pensia de invaliditate cu unele profesii liberale. Dacă aveți nevoie de informații suplimentare, de explicații, vom reveni cu acest subiect ori de câte ori va fi nevoie” a precizat deputatul Radu Anișoara în cadrul unei declarații de presă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com