Click pentru a te abona

Noua Lege a Pensiilor conține și articole discriminatorii pentru multe categorii sociale de pensionari

42 Shares

Faptul că modificările la Legea pensiilor care a trecut pe repede înainte în Comisiile de specialitate din Camera Deputaților, sunt într-un număr important nesusțenabile și discriminatorii, este deja un fapt cunoscut de cei mai mulți dintre actualii și viitorii beneficiari, dar nerecunoscut de alianța aflată la guvernare, PSD-ALDE.

Legea va fi supusă votului Camerei Deputaților miercuri, 11 Decembrie a.c., de aceea aș vrea să subliniez faptul că PNL a propus o serie de amendamente care ar trebui să fie de interes public și votate ca atare pentru că sunt în beneficiul actualilor și viitorilor pensionari.

Unele amendamente vizează calcularea pensiei pentru persoanele care lucrează în condiţii deosebite de muncă, propunerile PNL prevăzând că începând cu data de 1 ianuarie 2019, locurile de muncă să poată fi menţinute în condiţii deosebite, prin reînnoirea periodică, din 5 în 5 ani, a avizelor de încadrare pe baza metodologiei stabilite prin hotărâre a Guvernului.

De asemenea, PNL mai susţine ca încadrarea în condiţii deosebite de muncă să fie făcută din trei în trei ani, începând cu luna ianuarie a anului viitor.

PNL solicită introducerea unei prevederi prin care “contribuţia la fondul de pensii administrat privat se majorează în fiecare an cu 0,5 puncte procentuale pe an, începând cu data de 1 ianuarie a fiecărui an, până la atingerea pragului de 6% cotă contribuţie la fondul de pensii administrate privat”.

PNL vine cu propuneri şi pentru personalul din sistemul medical şi cel care asigură servicii de asistenţă medicală de urgenţă: “Prin excepţie de la prevederile art. 48, personalul angajat în sistemul medical care a efectuat ore de gardă beneficiază, la cerere, de pensionare, fără penalizări, înaintea vârstei standard de pensionare, în cuantum direct proportional cu numărul de gărzi efectuate, dar nu mai devreme de vârsta de 57 de ani, pentru femei, şi de 60 ani pentru bărbaţi. Personalul operativ de intervenţie din cadrul serviciilor de asistenţă medicală de urgenţă şi prim-ajutor calificat pot opta, la cerere, de pensionare pentru limită de vârstă, fără penalizări, la vârsta de 57 ani, dacă au vechime în activitate de 20 ani ca personal profesionist operativ de intervenţie.”

Amendamente ale PNL vizează CNPP (Casa Naţională de Pensii Publice) şi casele teritoriale de pensii care ar trebui să informeze, din oficiu, anual, fiecare asigurat, la ultima adresă certificată , cu privire la stagiul de cotizare cumulate în sistemul public de pensii.

Susținem certificarea gratuită a stagiul de cotizare, la cererea asiguratului sistemului public de pensii, ori de câte ori este nevoie, de către CNPP/casele teritoriale de pensii.

PNL vrea ca noi prevederi să fie introduse în Legea pensiilor şi în ceea ce priveşte personalul civil din domeniul apărării, ordinii şi siguranţei naţionale. Gudu Vasile/Deputat PNL Tulcea

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com