Click pentru a te abona

Nonviolența este cea mai mare forță aflată la dispoziția omenirii, mai puternică decât orice armă de distrugere

14 Shares

Pe 2 octombrie se sărbătoreşte Ziua internaţională a nonviolenţei. La această dată, în 1869, se năştea Mahatma Gandhi, inițiatorul mișcărilor de revoltă neviolente pentru independenţa Indiei, unul dintre cei mai mari lideri ai omenirii. De ziua internaţională a non-violenţei, suntem invitați să promovăm pacea, toleranța şi diversitatea culturală.

“Nonviolența este cea mai mare forță aflată la dispoziția omenirii, mai puternică decât orice armă de distrugere”, spunea Mahatma Gandhi. Ziua internaţională a non-violenţei este marcată în fiecare an la 2 octombrie, data naşterii lui Mahatma Gandhi (1869-1948), unul dintre cei mai mari militanţi pentru pace din lume” a spus deputatul social democrat Mirela Furtună în cadrul unei declarații de presă..

“De Ziua internaţională a non-violenţei avem obligația morală să vorbim despre crearea unei culturi a păcii, a toleranţei, a înţelegerii şi a non-violenţei, să promovăm diversitatea culturală şi înţelegerea între popoarele lumii.

În acest context reamintesc faptul că în ultima reuniune a Grupului multisectorial de lucru pentru egalitate de gen am stabilit organizarea unei  conferinţe parlamentare dedicate implementării Obiectivului al 5-lea de dezvoltare durabilă al Agendei 2030 a Naţiunilor Unite – „Realizarea egalităţii de gen şi emanciparea femeilor şi a fetelor”, agendă pe care România a adoptat-o alături de celelalte 193 de state membre ale ONU, precum şi a recomandărilor Convenţiei de la Istanbul pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, obiective prioritare aflate pe agenda Comisiei Europene şi a Naţiunilor Unite.

Marcarea acestei zile a nonviolenței a fost stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite prin Rezoluţia 61/271, la 15 iunie 2007. Potrivit acestei Rezoluţii, Ziua internaţională a non-violenţei este o ocazie pentru a ”disemina mesajul non-violenţei, inclusiv prin educaţie şi prin sensibilizarea opiniei publice”. Rezoluţia reafirmă ”relevanţa universală a principiului non-violenţei” precum şi dorinţa ”de a asigura o cultură a păcii, toleranţei, înţelegerii şi non-violenţei”. Adunarea Generală a ONU a luat această decizie ”având în vedere că non-violenţa, toleranţa, respectul deplin pentru toate drepturile omului şi libertăţile fundamentale pentru toţi, democraţia, dezvoltarea, înţelegerea reciprocă şi respectul pentru diversitate sunt interconectate şi se consolidează reciproc” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună secretar al Comisiei pentru politică externă, membru al Grupului multisectorial de lucru pentru egalitate de gen.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com