Click pentru a te abona

Noile prevederi legislative pentru acordarea șomajului tehnic și după data de 1 iunie, publicate în Monitorul Oficial

213 Shares

Indemnizația de șomaj tehnic se va acorda și după 1 iunie acelor angajatori care au înregistrat contracte de muncă suspendate, OUG nr. 92/2020, care vine cu proceduri noi privind sprijinirea angajaților începând cu data de 01 iunie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Perioada va fi de trei luni și se va deconta 41,5% din salariul brut primit de angajat, dar nu mai mult de 41,5% din salariul mediu brut pe țară care reprezintă, în fapt, taxele și impozitele datorate statului, pe care angajatorii vor fi obligați să le plătească înainte de a primi banii, pentru a fi returnați ulterior” precizează deputatul social democrat,  Mirela Furtună într-un dialog pe această temă importantă atât pentru angajați cât și pentru angajatori.

„Angajatorii au obligația menținerii raporturilor de muncă până la data de 31 decembrie 2020, cu excepția lucrătorilor sezonieri.

Evident, sunt condiții clar stipulate în sensul în care măsurile de sprijin financiar se aplică doar persoanelor care îndeplinesc cumulativ anumite condiții condiții: au avut o durată a suspendării contractului individual de muncă de minimum 15 zile în perioada stării de urgență sau de alertă; au beneficiat fie de indemnizația de șomaj tehnic sau indemnizația specifică altor profesioniști, sportivi, avocați, persoane care obțin venituri din drepturi de autor), fie de prevederile art. 53 din Codul Muncii (indemnizație de minimum 75% cu condiția să se afle la dispoziția angajatorului).

Este bine de știut faptul că angajatorii suportă integral cheltuielile de salarii pentru ca mai apoi, între 1 și 25 ale lunii următoare, să depună prin mijloace electronice la agențiile de ocupare a forței de muncă (ANOFM) o cerere însoțită de o declarație pe proprie răspundere și lista persoanelor care beneficiază de această sumă.
Conform documentului publicat în Monitorul Oficial, decontarea sumei se face în termen de cel mult 10 zile de la data depunerii documentației solicitate și a dovezii plății împozitelor aferente salariilor (!) pentru că dacă firma nu își plătește taxele la stat nu va primi subvenția pentru salariați.

Important de știut! Angajatorii care încadrează șomeri cu vârsta de peste 50 de ani, primesc lunar 50% din salariul angajatului dar nu mai mult de 2.500 lei, pentru o perioadă de 12 luni.

Angajatorii care încadrează cu normă întreagă persoane cu vârsta între 16 si 29 de ani, primesc lunar pe o perioada de 12 luni, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei.

Pentru ambele situații, trebuie menținut contractul de muncă încă cel puțin 12 luni după cele în care se primește ajutorul.

De aceste prevederi beneficiază și cetățenii români ce au fost încadrați în muncă în străinătate, dar pentru care contractele de muncă au încetat din motive neimputabile lor prin concediere” a mai precizat deputatul social democrat.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com