Click pentru a te abona

Noapte de coșmar: Potop în Nordul Dobrogei. Case grav afectate și oameni evacuați

0 Shares

Inundatii-Luncavita3

Ploaia torențială a trezit oamenii din zona comunelor Luncavița, Văcăreni, Jijila în toiul nopții când s-au trezit cu apa lângă paturile în care dormeau.Autoritățile locale au intervenit cu tractoare și cu alte utilaje puternice pentru a evacua oamenii aflați în pericol.
“În jurul orelor 22:00 a început să plouă torențiial,cred că au fost mai bine de 60 de litri pe metru pătrat, potop, ce mai, timp de peste 30 de minute în toată zona Luncavița-Văcăreni-Jijila s-a declanșat dezastrul. Apele s-au scurs de pe versanți în toate văile din zonă și au ieșit din albia pârâului Sorniac-Luncavița în zona Lac din Luncavița.Au fost afectate foarte grav gospodăriile de pe str. Lacului și str. Valea Fagilor, la o primă evaluare de noapte fiind peste 15 case avariate, în care a pătruns apa.

Inundatii-Luncavita2
Au fost evacuate 6 persoane doi bătrâni pe care i-am evacuat aproape forțat și o familie, doi adulți și doi copii mici, de 5 luni și 1 an și 9 luni, pe care i-am trezit când apa ajunsese deja la puturile în care dormeau. i-am cazat într-un spațiu al primăriei și pe ceilalți oameni aflați în pericol i-am rugat să meargă la rude. Sunt peste 35 de gospodării afectate, anexe și grădini distruse, animale dispărute. Cel puțin la această oră din noapte.După primele evaluaări au fost distruse peste 20 de kilometri de drumuri pe care doar ce se terminaseră lucrările de apă-canal și pietruire” ne-a declarat primarul comunei Luncavița, Ilie Ștefan, la miezul nopții.

Inundatii-Luncavita4

In zona Văcăreni autovehiculele aflate pe DE87 inundat în întregime au făcut apel la intervenția celor de la ISU Delta Tulcea și Măcin. Din informațiile pe care le avem la această oră sunt case afectate de inundații atât la Văcăreni cât și la Jijila iar în zona Agighiol s-au semnalat alunecări de teren. Vom reveni cu amănunte în cursul dimineții.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com