Click pentru a te abona

Ninsoare și viscol în Nordul Dobrogei: drumuri și porturi închise

Update ora 13,00: Școlile din județele Tulcea și Constanța nu-și vor desfășura cursurile luni, 27 ianuarie 2014 (Ministerul Educației și Cercetării “În 26 de județe nu se va învăța luni și marți”)

Judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa vor fi în cod portocaliu până luni dimineaţa, la ora 9.00. După această oră, nu vor mai fi judeţe aflate sub cod portocaliu, dar judeţe din Dobrogea şi Moldova vor rămâne sub cod galben până luni după-masă.

Update ora 12,40:- Urgențe medicale în curs de rezolvare la Train (comuna Cerna), Turcoaia și Lunca(comuna Jurilovca);

-“Comuna Casimcea este izolată. Sunt închise toate drumurile dar nu avem probleme deosebite. Scolile nu-și vor desfășura cursurile luni, 27 ianuarie a.c.” (Primarul Comunei Casimcea, Gheorghe Țilincă);

-Drumul Cataloi-Telița este închis. Se intervine cu utilajele Primăriei Frecăței pentru a debloca 5 autoturisme aflate în trafic.

Update ora 11,30: -Important! Școlile din Municipiul Tulcea nu- și vor desfășura cursurile luni, 27 ianuarie 2014 .

-La această oră(11,oo a.m)  în judeţul Tulcea sunt patru localităţi rămase fără curent electric – Atmagea, Cerbul, Tudor Vladimirescu şi parţial comuna Ceatalchioi. Echipele de intervenţie ale E.N.E.L. Distributie Dobrogea S.A. efectuează lucrările necesare pentru alimentarea cu curent electric în aceste localităţi.

– Ambulanța a intervenit cu greutate pentru a acorda ajutor medical unei gravide din Valea Nucarilor. Intrarea în localitatea Agighiol este blocată de o mașină de pâine abandonată. Doctorul Vâlcu de la Ambulanța Tulcea ne-a asigurat că în localitățile din nordul județului Tulcea (Măcin, Turcoaia, Cerna) sunt medici pregătiți să ofere primul ajutor în caz de urgență medicală.

În nordul Dobrogei ninge viscolit iar drumurile sunt închise pe următoarele coordonate:

-DN 22 – tronsoanele Râmnicu Sărat (Buzău) – Brăila, Smârdan – Garvăn și Două Cantoane – Baia – limita județului Tulcea cu județul Constanța;

-DN 22A – Ciucurova (Tulcea) – Hârșova (Constanța);

-DN 22D –Măcin – Horia – Ciucurova (Tulcea);

-DN 22E – Garvăn – I. C. Brătianu (Tulcea);

-DN 22F –Izvoarele – Horia – Nalbant (Tulcea);

-DN 22D – Horia- Izvorul Cerbului;
– DN 22A –  Izvorul Cerbului – Topolog, până la limita de judeţ;

– DJ 222 – Două Cantoane – Ceamurlia de Sus;

– DJ 222E – Rahmanu – Casimcea;

– DJ 222B – Stejaru – Topolog, până la intersecţia cu DN 22A;

“Nu trece nici bacul la Brăila iar drumul spre Galați este închis. Sunt, deasemenea închise și celelalte drumuri de ieșire din județul Tulcea care se află până mâine dimineață sub avertizare de cod portocaliu” ne-a declarat Prefectul de Tulcea, Lucian Simion care ne-a asigurat că se lucrează cu 50 de utilaje pe toate drumurile din Nordul Dobrogei dar că viscolul și ninsoarea fac aproape imposibilă deblocarea drumurilor. “Ce se curăță se așează imediat la loc din cauza vântului care bate cu putere. Sunt zone fără zăpadă și zone cu suluri imense, adevărate troiene, de aceea îi rugăm pe toți cetățenii să-și amâne pe cât posibil eventualele drumuri spre Constanța, Galați sau Brăila. Sunt probleme și cu drumurile între localități, de aceea ar trebui să se informeze înaite de a pleca la drum”- a precizat Prefectul Simion .

În cursul nopții mai multe autoturisme și două ambulanțe au avut nevoie de ajutor pentru a ieși din troiene. În satele Cerbu și Sâmbăta Nouă au fost probleme cu energia electrică timp de 6 – 8 ore.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.