Click pentru a te abona

NASA a publicat una dintre cele mai spectaculoase imagini surprinse de Hublle: o galaxie spirală aflata la 67 de milioane de ani lumină de Pământ, în constelația Racului. 

32 Shares

Galaxia din imagine se numeste NGC 2275 si face parte din categoria galaxiilor spirală, cu extrem de multe stele tinere. Imaginea prezintă o sferă centrala imensă, deschisa, un bulb galactic unde nu se intamplă prea multe. NGC 2275 se afla la aproximativ 67 de milioane de ani-lumină de pământ. 

Brațele în spirală indică faptul că formarea galaxiei a fost una relativ linițtită. Practic, nu exista o formațiune de stele în partea centrală a galaxiei, care este dominata de un bulb galactic neobițnuit de mare și relativ gol, unde tot gazul a fost transformat în stele cu mult timp în urmă.

Galaxia nu are “brate” bine definite precum Calea Lactee, dar este considerată o galaxie spirală datorită modelului sau spiralat clar.

Inelul exterior al galaxiei este, insă, mult mai interesant, cu nenumarate stele tinere care apar de culoare albastră și o multitudine de materiale precum gaze ți praf în jurul lor.

Milioane de stele strălucitoare, tinere, albastre strălucesc în brațele spirale complexe,  întrețesute cu benzi de praf întunecate. Se consideră că complexele acestor stele calde și albastre declanșează formarea stelelor în norii de gaz din apropiere. Modelele globale în formă de spirală ale brațelor sunt apoi formate prin forfecarea norilor de gaz pe măsură ce galaxia se rotește. Natura spirală a galaxiilor floculante stă în contrast cu spiralele grand-design, care au brațe spirale proeminente, bine definite.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com