Click pentru a te abona

Mugurel Marșavela, primar: Obiectivul nostru este să facem din Comuna Baia o Comună Europeană

334 Shares

autor Geta Negrișanu

Comuna Baia, situată la granița de sud a județului Tulcea, pe cursul inferior al râului Ceamurlia, aproape de vărsarea sa în Lacul Golovița, parte a Complexului lagunar Razim Sinoe, are în componența sa cinci sate (Baia, satul de reședință, Camena, Caucagia, Ceamurlia de Sus, Panduru) și este străbătută de o rețea stradală complexă  începând de la Drumul European (DE87) Tulcea – Constanța,  drumuri județene și drumuri comunale.

Comuna și-a câștigat de-a lungul timpului un binemeritat loc de frunte urmare a faptului că dezvoltarea economică a trecut de toate barierele datorită simțului antreprenorial de înaltă calitate a întreprinzătorilor, a interesului mare din partea cetățenilor, a dorinței de a crește numărul de locuri de muncă, a gradului de ocupare, iar investițiile în infrastructura rutieră, de alimentare cu apă, canalizare sau cea de telecomunicații au fost și rămân prioritare pentru noi” spune primarul Comunei Baia, Mugurel Marșavela.

Am finalizat o serie de proiecte, altlele sunt în desfășurare și o altă serie de proiecte sunt previzionate pentru viitorul apropiat cum ar fi racordarea la rețeaua de gaze naturale. Subliniez faptul că vorbim doar despre proiectele pentru perioada 2017-2020, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL2), Subprogramul „Modernizarea satului românesc”,  și spuneam că am finalizat unele dintre ele referindu-mă în speță la:

*Reabilitare şi modernizare sistemului de iluminat public stradal în comuna Baia, judeţul Tulcea,  cu un contract de finanțare semnat în data de 22 noiembrie 2017 în valoare de 530 de mii lei, lucrare finalizată anul trecut, în 2018. Menționez faptul că toate localitățile comunei sunt conectate în proporție de 100% la rețeaua de iluminat public și atunci când este cazul ne extindem imediat în zone mărginașe în care se construiește. Deasemenea, toate localitățile dispun de rețele de comunicații prin fibră optică pentru telefonie și internet.

 Pe aceleași coordonate vorbim despre finalizarea lucrărilor de *Modernizare și dotarea Școlii Gimnaziale Baia, cu un contract semnat tot în noiembrie 2017, în valoare de peste 2 milioane de lei (noi), un proiect despre care vom vorbi pe larg.

M-ați întrebat despre infrastructura rutieră și vreau să vă spun și să vă și să vă invit să și vedeți că, acum, când vorbim, se lucrează la *modernizarea și reabilitarea străzilor din Ceamurlia de Sus și din Camena. Vorbim despre două proiecte ale căror contracte de finanțare au fost semnate la 22 Noiembrie 2017 în valoare de 9.846.616 lei pentru 10 km la Ceamurlia de Sus, respectiv, 5.154.752 de lei pentru 6 km în satul Camena, obiective care, după cum spuneam, se află în derulare și vor fi finalizate în toamna acestui an.

Repet, toate aceste proiecte despre care am vorbit sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL2), Subprogramul „Modernizarea satului românesc”. Revin și spun că am prezentat pe scurt doar câteva dintre proiectele pe care le dezboltăm în această perioadă urmând ca atunci când timpul vă permite să continuăm dialogul despre toate proiectele care vizează toate localitățile comunei Baia și despre Strategia noastră de dezvoltare continuă pentru că obiectivul nostru principal este să facem din Comuna Baia, o Comună Europeană pentru că are un potential de dezvoltare uriaș pe mai multe coordonate”a mai spus primarul Mugurel Marșavela.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com