Click pentru a te abona

Modificările legii privind libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate au fost adoptate de Comisia pentru politică externă

228 Shares

Comisia pentru politică externă din Camera Deputaților a dezbătut  un un proiect legislativ privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate care răspunde numeroaselor solicitări venite din partea românilor aflați în afara granițelor țării:

“Așa s-a și născut necesitatea adoptării unui astfel de proiect de lege care să aibă drept obiect de reglementare modificarea art.6 alin.(4) din Legea nr.248/2005, în sensul renunţării la sintagma „în faţa autorităţilor române şi străine”, astfel încât identitatea să poată fi confirmată şi în faţa unor entităţi terţe, cu atât mai mult cu cât, în ultimii ani, în străinătate au fost înregistrate solicitări tot mai numeroase din partea unor instituţii bancare sau a angajatorilor pentru prezentarea unui paşaport şi nu a unei cărţi de identitate” a declarat deputatul Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

“Am dezbătut proiectul de lege (on line) în ședințele din 9 iunie a.c. și în urma dezbaterilor și a opiniilor exprimate, am hotărât, cu unanimitate de voturi, adoptarea proiectului de Lege pentru modificare privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate în forma prezentată.

Concret, cum spuneam, Articolul 6 din Legea nr. 248/2005 prevede la alineatul 4 că “documentele de călătorie sunt proprietatea statului român şi fac dovada, în faţa autorităţilor române şi străine, a identităţii cetăţeniei, calităţii, precum şi a dreptului titularului de a călători în străinătate”.

Este absolut necesară renunţarea la constrângerea legislativă actuală şi reglementarea care atestă faptul că documentele de călătorie sunt proprietatea statului român şi fac dovada identităţii, cetăţeniei, calităţii, precum şi a dreptului titularului de a călători în străinătate” a mai spus deputatul social democrat.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com