Click pentru a te abona

Modificări procedurale privind concediile medicale: începe monitorizarea printr-un plan de urmărire a evoluției bolii

63 Shares

De la 1 August 2021, modul în care se vor acorda concediile medicale se va schimba, astfel, persoanele aflate în concediu medical vor fi monitorizate de medici, printr-unplan de urmărire a evoluției bolii. Respectarea acestui plan va fi urmărită de medici în cadrul unor consultații acordate pacienților la cabinet, dar, în cazuri speciale, și prin consultații la domiciliu sau la distanță, potrivit unui proiect de ordin pus în dezbatere publică de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Astfel, medicii de familie şi medicii de specialitate din ambulatoriu vor întocmi un plan de urmărire a evoluției bolii. Documentul va conține o serie de informații, printre care și prescripțiile medicale, analize sau regimuri alimentare.

Situațiile în care se acordă consultații la domiciliu sau la distanță vor fi cele în care persoana aflată în concediu medical “se află în stare de invaliditate permanentă sau invaliditate temporară, precum şi situaţiile în care persoana asigurată cu boli cronice sau cu un episod acut de boală se află în imposibilitatea de a se prezenta la cabinet din motive medicale”, potrivit proiectului de ordin.

Planul de urmărire a evoluţiei bolii precum și acordarea certificatelor medicale se vor face în două etape – în prima etapă se face evaluarea inițială, se stabilesc indicațiile medicale, se emit bilete de trimitere pentru diverse investigații sau chiar internare în spital, se stabilește durata concediului medical inițial, se face programarea pentru evaluarea ulterioară, iar în cea de-a doua etapă se urmărește evoluţia bolii care a determinat incapacitatea temporară de muncă și se fac diverse ajustări și, dacă e cazul, se prelungește concediul.

Michael Gudu, Deputat PNL Tulcea

63 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com