Click pentru a te abona

Modificări la Codul fiscal: Impozit mai mic cu 50% pe clădirile şi terenurile utilizate pentru prestarea de servicii turistice

395 Shares

După ce am dezbătut și aprobat în cadrul Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci, marți, 13 Octombrie 2020 am votat proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

Trebuie să vă spun că acest Proiect de lege a fost adoptat cu majoritate de voturi și are drept obiectiv eliminarea neclarităţilor privind interpretarea stabilirii scutirilor pentru clădirile şi terenurile utilizate pentru prestări de servicii turistice.

Modificările aduse vin în sprijinul celor care, din cauza caracterului activităţii, încasează venituri doar pe parcursul unei perioade limitate de timp.

Potrivit proiectului, impozitul pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice, pe o durată de cel mult 180 de zile consecutive sau cumulate, în cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%. Reducerea se aplică în anul fiscal următor celui în care este îndeplinită această condiţie.

În prezent, Codul fiscal stabilește reducerea cu 50% a impozitului pentru terenurile și clădirile utilizate pentru prestarea de servicii turistice ”cu caracter sezonier, pe o durată de cel mult 6 luni în cursul unui an calendaristic”. 

Noul document legislativ are drept scop sprijinirea celor care nu pot încasa venituri, de-a lungul unui an, decât pe parcursul unui perioade limitate de timp.

Este cunoscut faptul că, de cele mai multe ori legile sunt interpretabile și acest lucru nu se face niciodată în sens pozitiv pentru prestator. Si nu este singurul exemplu. De obicei lucrul acesta este urmare a unei exprimări neclare, care lasă loc de interpretare fără să fie în deplin acord cu spiritul legii. Drept pentru care considerăm că modificările aduse de noi sunt de bun augur și că s-a mai făcut un pic de dreptate.

Deputat PSD Radu Anișoara

Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com