Click pentru a trimite e-mail

Modificarea legislației pentru posibilitatea de angajare mai facilă a moldovenilor, ucrainenilor sau a sârbilor în România

201 Shares

Conform studiilor de piață a muncii pentru a susţine o creştere economică de 3,5% este nevoie de încă 1 milion de angajaţi, până în 2022. În condițiile în care România se confruntă cu un deficit acut al forţei de muncă,  urmare a migraţiei, problemelor demografice sau ale sistemului educaţional din ultimele decenii, posibilitatea de angajare mai facilă a moldovenilor, ucrainenilor sau a sârbilor devine o necesitate. În acest context deputatul Simion Lucian ne-a vorbit despre amendamentele pentru simplificarea angajării în muncă a cetăţenilor moldoveni, ucrainieni şi sârbi pe teritoriul României:

“Am revenit în ultimile zile cu Amendamente la propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă privind regimul străinilor din România (republicată) și încadrarea lor în muncă și am solicitat o excepție la acordarea vizei de lungă ședere pentru angajare în muncă a cetăţenilor moldoveni, ucrainieni şi sârbi încadraţi în muncă pe teritoriul României cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic. Deasemenea, acești cetățeni nu ar mai avea nevoie de aviz de angajare, pentru că, nu-i așa, îndeplinesc o serie de condiții în acest sens dacă au un contract individual de muncă cu o normă întreagă. Un efect pozitiv direct al eliminării avizului este faptul că nu se vor mai plăti cei 250 de euro.

Reamintesc faptul că în anul 2018, după semnalele venite din partea mediului de afaceri, societatea civilă, după ce am studiat cu mare atenție piața muncii (cererea și oferta), am scris o inițiațivă legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă privind regimul străinilor din România și angajarea lor în muncă.

Astfel, am ajuns la o formă a inițiativei legislative menite să acopere o parte din nevoile angajatorilor dar și să simplifice, să ușureze, accesul lucrătorilor transfrontalieri din R. Moldova, Ucraina, Serbia la angajare (temporară) pe piața muncii de la noi.

Până acum am reușit să aducem cuantumul salariului plătit la nivelul câştigului salarial minim brut/țară, iar pentru lucrătorii cu o înaltă calificare să fie cel puţin egal cu 4 salarii minime brute (nu de 4 ori salariul mediu brut pe ţară cum era la acel moment)” a declarat deputatul social democrat Simion Lucian.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com