Click pentru a te abona

Mirela Furtună: România preia pentru prima dată președinția Comisiei pentru Consolidarea Păcii din cadrul ONU și își propune întărirea parteneriatelor cu organizații regionale și sub-regionale

6 Shares

România a preluat, pentru un an, președinția Comisiei pentru Consolidarea Păcii din cadrul ONU (PBC – Peacebuilding Commission). Conducerea Comisiei va fi asigurată, potrivit regulilor de procedură, de către reprezentantul permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga. În ultimii 26 de ani, România a participat cu peste 12.500 de militari și polițiști în 20 de misiuni de menținere a păcii, iar astăzi se află pe primul loc în UE ca număr de polițiști sub drapel ONU și este singurul stat care furnizează unități de protecție apropiată pentru înalții demnitari  ONU ce se deplasează în zone de risc.

“Este pentru prima dată de la constituirea Comisiei, în anul 2005, când îi revine țării noastre această onorantă misiune. Participarea României în cadrul  Comisiei pentru Consolidarea Păcii, decizia de a candida, precum și obținerea funcției de președinte reflectă obiectivul național de diversificare a contribuției țării noastre la demersurile ONU în domeniul păcii și securității internaționale. Acest lucru se întâmplă într-un moment-cheie, marcat de agenda Secretarului General António Guterres privind reforma principalelor organisme ONU, precum și de desfășurarea, la New York în perioada 24-25 aprilie 2018, a conferinței de nivel înalt privind consolidarea păcii, convocată de către Președintele Adunării Generale a ONU.

În acest context, PBC trebuie să acționeze ca un liant care să conecteze activitățile ONU pe cei trei piloni principali: pacea, securitatea și domeniul umanitar. România a identificat cinci priorități pentru sesiunea PBC din acest an: *o abordare coordonată și coerentă a consolidării păcii la nivel regional * întărirea parteneriatelor cu organizații regionale și sub-regionale, precum și cu instituțiile financiare internaționale, în primul rând cu Banca Mondială și Banca Africană de Dezvoltare * implementarea consolidării și permanentizării păcii *o mai bună coordonare a PBC cu Fondul pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Fund – PBF) *creșterea vizibilității activității PBC, printr-o mai bună comunicare publică.

Deasemenea, preluarea funcției de președinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii evidențiază, atât aportul semnificativ de-a lungul timpului al României la operațiunile ONU de menținere a păcii, cât și încrederea în capacitatea țării noastre de a gestiona activitățile Comisiei pe coordonate importante, de susținere a păcii, de reconstrucție și dezvoltare a statelor aflate în perioade post-conflict” a declarat viceliderul deputaților social democrați, secretar al Comisiei pentru politică externă, Mirela Furtună.

Activitățile Comisiei  se derulează atât la sediul ONU din New York, unde au loc ample  dezbateri între membrii aleși în domenii sensibile de analiză, planificare, evaluare privind structura ONU în domeniul consolidării păcii, aspecte financiare și administrative, Comisia însă derulează proiecte și activități operaționale în teren.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com