Click pentru a te abona

Mirela Furtună: ”Primul Summit Parlamentar al Formatului București (B9) a evidențiat viziunea comună a Parlamentului, Guvernului și Președinției, în materie de securitate și apărare”

0 Shares

În perioada 17-19 aprilie, la Palatul Parlamentului, au avut loc lucrările Primului Summit Parlamentar al Formatului București (B9). Eveniment cu impact regional, european și transatlantic a reunit delegațiile Parlamentelor statelor membre, Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia și Ungaria și a scos în evidență angajamentul profund și interesul maxim al membrilor NATO pentru consolidarea securității și apărării flancului estic, dar și preocupările pentru identificarea celor mai bune soluții în fața multiplelor amenințări comune.

Este obligația noastră, a parlamentarilor, să informăm, să explicăm, să transmitem și în comunitățile locale rezultatele discuțiilor unor evenimente de diplomație parlamentară precum Summitul Parlamentar al Formatului București (B9). Una dintre concluziile summitului este că în ciuda viziunilor mai mult sau mai puțin diferite despre politica internă, în ceea ce privește relațiile României cu structura NATO și membrii alianței, nu există decât un mesaj unitar, foarte clar, de solidaritate și responsabilitate.

România este și va rămâne un partener loial în cadrul Alianței NATO, preocupat de responsabilitățile militare, de securitate și financiare pe care le are.

Discuțiile din cadrul Formatului București (B9) au evidențiat și faptul că pentru o apărare comună eficientă este nevoie de menținerea unității și solidarității în cadrul alianței și că împărtășirea experiențelor și a practicilor specifice țărilor membre duc la o o coeziune mai mare și la o pregătire mai bună în fața amenințărilor comune,  a declarat deputatul PSD, Mirela Furtună.

Diplomația parlamentară rămâne un instrument eficient și legitim prin intermediul căruia se poate asigura o legătură directă între reprezentanții parlamentelor și, astfel, între cetățenii respectivelor state. Formatul București (B9) a facilitat această legătură și o va face și în continuare.(cp)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com