Click pentru a te abona

Mirela Furtună, Deputat PSD: “Sunt cu mult mai pregătită acum, după un an de activitate să – mi fac datoria cu responsabilitate într-un an al Unității Naționale, anul 2018, Anul Centenarului”

0 Shares

“Am încheiat primul an de activitate parlamentară cu multe realizări dar și cu destule inițiative legislative pentru care nu am găsit coordonatele necesare pentru a le promova dat fiind multitudinea și complexitatea legilor care reglementează munca, salarizarea, fiscalitatea, pensiile.

Am lucrat pe parcursul anului care a trecut la 38 de inițiative legislative, dintre care 4 au devenit legi deja promulgate (Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.1/2011 educaţiei naţionale, L 211/2017, Proiect de Lege privind transmiterea unor imobile din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor aflate în concesiunea Companiei Naţionale “Admnistraţia Porturilor Dunării Maritime” – S.A. Galaţi în domeniul public al judeţului Tulcea, L 176/2018, Proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice L 153/2017, Proiect de Lege pentru modificarea art.3 din Legea nr.363/2013 privind transmiterea unui teren din administrarea Ministerului Mediului, prin Administraţia Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării”, în adminstrarea Consiliului Judeţean Tulcea, L 268/2017), 16 inițiative sunt la comisiile de specialitate, 12 sunt la Senat și 6 inițiative sunt înregistrate și necesită diferite avize și rapoarte de lucru.

Sunt secretar al Comisiei pentru politică externă și am avut 9 luări de cuvânt și 8 declarații politice referitoare la apărarea  principiul european al solidarităţii şi al echităţii, în speță, la apărarea drepturilor  cetăţenilor români care muncesc în celelalte state ale Uniunii Europene şi care îşi plătesc toate obligaţiile prevăzute de lege pentru veniturile salariale și care trebuie să primească, în integralitate, alocaţiile pentru copiii lor. Orice altă abordare ar crea o nedreptate şi ar pune munca unui român care desfăşoară, în condiţii legale, activităţi lucrative în anumite ţări ale Uniunii Europene, într-o nemeritată şi nejustificată poziţie de inferioritate şi vulnerabilitate.

Trebuie să vă spun că sunt foarte atentă la modificările legislative care au un impact asupra cetăţenilor români din diaspora, drept pentru care, militez permanent pentru Modificarea Legii cetăţeniei ca fiind un pas spre normalitate. Mă preocupă, deasemenea, foarte mult, învățământul în limba maternă a minorităților naționale din Ucraina, acolo unde ne-am deplasat în perioada  22 – 24 septembrie 2017, la festivitățile prilejuite de Zilele orașului Ismail – Regiunea Odesa, prilej cu care am donat împreună cu colegii mei, 50 de dicționare “Ucrainean – Român” și un fond de cărți în limba română adunate cu sprijinul prietenilor și colaboratorilor tulceni. Am primit promisiunea utilizării acestora în scopul promovării limbii și culturii românești în rândul cetățenilor de etnie română din regiunea Odesa.

In virtutea strategiei de politică externă am susținut platforma de dialog şi cooperare regională în materie de securitate a țărilor de pe flancul estic al NATO, așa-numitul “Format B9 și Inițiativa celor Trei Mări”(numele provine din poziţionarea geografică a statelor care sunt asociate prin faptul că au ieşire la Marea Baltică, la Marea Neagră şi la Marea Adriatică), o iniţiativă comună a României şi Poloniei care are în vedere diversificarea formelor de cooperare economică, identificarea unor surse alternative pentru asigurarea independenţei energetice, interconectarea infrastructurilor de transport şi comunicaţii. Dezvoltarea acestor iniţiative oferă României posibilitatea să devină un lider regional în materie de securitate şi să promoveze proiecte economice cu impact asupra bunăstării cetăţenilor români.

În calitate de membru al Grupului multisectorial de lucru pentru egalitate de gen din cadrul Comisiei susțin cu putere eliminarea factorilor, elementelor, coordonatelor care pun în pericol siguranța, drepturile femeilor și, iată, mă bucur, sunt mândră că noi, social-democrații propunem și suntem pregătiți să instalăm la Guvernul României, prima femeie premier din istoria noastră în persoana doamnei Viorica Dăncilă.

Sunt Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Statul Qatar și am avut de curând o întâlnire cu Excelența Sa, Ambasadorul Statului Qatar în România, domnul Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi, prilej cu care am salutat nivelul excelent al relațiilor româno-qatareze care vizează consolidarea și extinderea relațiilor bilaterale dintre cele două țări și ne-am exprimat deschiderea pentru a începe dialogul româno-qatarez la nivel parlamentar în special la nivel politic și diplomatic pentru un impact cât mai bun asupra cooperării economice dintre România și Qatar.

Au fost foarte multe acțiuni și evenimente la care am participat, m-am întâlnit cu foarte mulți oameni care mi-au vorbit despre nevoile, despre problemele lor de zi cu zi și m-am străduit, împreună cu colegii mei, cu tinerii extraordinari de la TSD Tulcea să mă împlic în multe campanii sociale dedicate oamenilor sărmani și bolnavi, a copiilor care provin din familii defavorizate.

Mărturisesc că am pregătite mai multe propuneri de proiecte legislative pentru sesiunea parlamentară care începe chiar peste câteva zile, care au ca fundament nevoile oamenilor, a administrației publice din orașele și satele noastre. Sunt cu mult mai pregătită acum, după un an de activitate, să – mi fac datoria cu responsabilitate  într-un an al Unității Naționale, anul 2018, Anul Centenarului”.

Mirela Furtună, Deputat PSD, declarație de presă

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com