Click pentru a te abona

Minori arestați pentru agresarea sexuală și uciderea unui bărbat cu violență extremă

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a  dispus ieri, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpaţilor minori Chiosea Florentin – Giorgian, Răducanu Vasile şi Toader Asan pentru săvârşirea  infracţiunilor de omor calificat prin cruzimi şi agresiune sexuală, prev. de art.188 alin.1-189 alin.1 lit. h cu aplic. art. 77 lit. a şi art. 219 alin. 2 lit. e şi f din C.pen., ambele cu aplic. art. 113 și urm. din Codul penal, constând  în faptul că:

catuse

*în ziua de duminică, 08.05.2016, cei trei inculpaţi  împreună cu un alt minor în vârstă de 13 ani, au ucis victima , Puşcuţă Fănel  de 48 de ani, în zona unor construcţii abandonate din spatele unei societăţi comerciale de pe strada Barajului din mun. Tulcea, prin lovirea acesteia cu intensitate şi în mod repetat, folosind pietre, bâte, curele, cabluri şi o ţeavă din material plastic şi prin exercitarea unor  acte de agresiune sexuală. Întreruperea agresiunilor a fost determinată de observarea în depărtare a unor persoane, ceea ce i-a făcut pe autori să părăsească locul faptei, lăsându-şi victima în agonie. La scurt timp omul a murit.

La data de 9 mai, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă inculpaţi .  La data de 10.05.2016, s-a propus  judecătorului de drepturi şi  libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea  prevenită  a inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de către instanţa de judecată.

Facem precizarea  că punerea  în  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, în nicio  situaţie, să înfrângă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.