Click pentru a te abona

Ministrul Mediului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, la Tulcea: “Am semnat cadastrarea celor 172 de mii de hectare ale RBDD”

280 Shares

Astăzi, 03 iulie 2020, Ministrul Mediului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Tulcea pentru a afla mai multe lucruri despre problemele locale legate de mediu, despre problemele cu care se confruntă Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), situația localnicilor din deltă, nivelul la care ploile din ultima perioadă au afectat godpodăriile oamenilor.

Programul a inclus o ședință la sediul Instituției Prefectului – Județul Tulcea unde au fost invitați toți conducătorii instituțiilor subordonate acestui minister și unde prefectul județului Tulcea, Cristian Alexandru Iordan a prezentat o situație completă a situațiilor semnalate până la acest moment pe coordonatele impuse de problematica de mediu.

Ministrul Mediului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe a dorit să cunoască problemele locale legate de mediu, s-a informat de la fiecare invitat și a oferit feedback. Programul a continuat cu o vizită la sediul A.R.B.D.D. acolo unde Guvernatorul ARBDD, Ion Munteanu, a expus proiectele aflate în derulare pe teritoriul Rezervației, intențiile sale privind proiectele viitoare, situațiile cu care se confruntă arealul deltaic aflat între granițele ARBDD.

Ministrul Costel Alexe s-a arătat extrem de preocupat de problematica Rezervației, de potențialul de dezvoltare a acesteia, de situația locuitorilor Deltei Dunării și a declarat ca va urmări, de foarte aproape, activitatea A.R.B.D.D. și va oferi suportul necesar pentru atingerea obiectivelor propuse. 

“Sunt bucuros că mă aflu astăzi aici, la Tulcea și vreau să vă comunic faptul că am semnat cu Ministerul Dezvoltării cadastrarea RBDD, a celor 172 de mii de hectare tocmai pentru a debloca această situație în care ne aflăm astăzi, și anume că în toate comunitățile locale nu se puteau accesa, implementa fonduri europene oentru că sunt probleme cu intabularea.

Delta Dunării are un potențial uriaș pentru turism și el trebuie exploatat în contextul pandemiei, așadar, trebuie să dezvoltăm turismul care poate să aducă mai mulți bani la bugetul de stat, în același timp fac apel la turiștii care vin în deltă să aibă grujă, să nu uite că sunt într-o rezervație a biosferei și că trebuie să respecte niște reguli. Trebuie să vă mai spun că în următoarea perioadă și investițiile și preocuparea Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor pentru RBDD vor fi semnificative asemenea celor gubernamentale” a declarat Ministrul Mediului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe la Tulcea.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com