Click pentru a te abona

Ministrul liberal al Finanţelor Publice crede că proiectul ”O familie, o casă”nu ar fi interesant pentru Guvernul PNL

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat luni, 20 Decembrie a.c., că proiectul social democrat ”O familie, o casă” nu ar fi tocmai interesant pentru Guvernul liberal, Orban

„Chiar dacă plafoanele la garanţie au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziţie către alte tipuri de credite, se pare că acest program nu este cel care susţine singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând”, a spus Cîţu fără să se gândească la tinerii care se văd astfel în imposibilitatea de a-și achiziționa o casă în condiții decente pentru niște oameni aflați la începutul vieții, pentru familiile de tineri care aveau o șansă la o locuință.

Reamintesc faptul că în toamna anului trecut Senatul a adoptat, în calitate de prim for legislative un proiect de lege prin care programului Prima Casă căpăta un rol social mai accentuat cu denumirea: „O familie, o casă”.

Proiectul propunea mai multe facilități• Acordarea de subvenții pentru dobândă: -reducerea cu 0,5 puncte procentuale a ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata Programului pentru familiile cu un singur copil, -reducerea cu 1 punct procentual a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu doi sau mai mulți copii, • Refinanțarea creditelor obținute în cadrul Programului, prin alte instrumente de finanțare, cu excepția altor credite acordate in cadrul Programului.
• Menținerea avansului minim de 5% din prețul de achiziție al locuinței. Prețul de achiziție a locuinței este de maximum 70.000 euro echivalent lei la cursul BNR valabil la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, iar valoarea finanțării garantate este de maximum 66.500 euro echivalent lei • Mandatarea pe lângă Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și a Fondului Român de Contragarantare în vederea emiterii de garanții în numele şi în contul statului, în favoarea băncilor care acordă credite persoanelor fizice pentru achiziția unei locuințe în cadrul Programului.

Același ministru a încurajat familiile de tineri să se îndrepte spre credite imobiliare chiar dacă avansul de exemplu este de 3-4 ori mai mare decât în casul proiectului guvernului PSD.

Deputat PSD Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.